Malzemeler
10 yaprak milföy
200 gr Marzipan
1 yumurta sarısı
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
Hazırlanışı
2 su bardağı süt ile puding pişirilip soğutulur.
Marzipan,3 yemek kaşığı süt,şeker ve portakal kabuğu rendesi iyice yoğrulur.
Masanın üzeri unlanır.
Milföyler resimde görüldüğü şekilde üst üste konur ve merdane ile açılır.
Açılan hamura Marzipanlı karışım konur ve kaşıkla her tarafına yayılır.
Hamur tam ortadan iki eşit parçaya ayrılıp üst üste konur.
Tekrar merdane ile üzerinden geçilir.
Hamurdan parmak genişliğinde şeritler kesilip, burulup brezeln şekli verilip tepsiye dizilir.
Yumurta sarısı çırpılıp fırça ile üzerlerine sürülür.
Eritilmiş tereyağ kaşıkla her birinin üzerine gezdirilir.
Son olarak puding tatlı kaşığı ile her bir göze doldurulup 175 c de yaklaşık 25 dk pişirilir.
Dilerseniz üzerlerine yaprak badem serpiştirebilirsiniz veya tepsiye dizmeden önce yumurta sarısı sürüp yaprak bademlere batırıp öyle tepsiye dizebilirsiniz...)
ellerine sağlık cnm,çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilhep söylüyorum senin sitenden değişik tarifler öğreniyorum.Eline sağlık.Çok güzel bir tatlı olmuş.Harika.Hazır gibi duruyor.
YanıtlaSilGül Canım ;
YanıtlaSilMaşallah diyorum her açtığımda yeni bir tarif var sayfanda hem çalışıp hem bunları yapabilmen harika Allah kolaylık versin canım ellerine kollarına sağlık
Gül'cüm, ben bunları Amerikada stlouıste görmüştüm ama yememiştim aynısını yapmışsın ..Belkide seninde Amerika günlerin aklına geldi..
YanıtlaSilGaleriya diey büyük bir kapalı alışveriş merkezi var alt kat yiyecek bölümü ustaların nasıl yaptığını izliyorsun pişirip çıkarıyorlar ..ben bira nanemolla olduğumdan hele amerikada ne yesem diye düşünmketen oğlanıda üzürüyorum ama donurma her yerde yiyiebilirm ..
ellerine sağlık bu gidişimde alıp yiyeyim ..çok sevgiler..
Canım güzel yorumların için çok teşekkür edrim..Ben Samsun da güzel dostlar edindim ..Ankaralıyım ama burayda sevdiren dostlar arkadaşlar .kursa gelince daha bir tane kurdele işi yaptım kendimden hiç beklemiyordum sabırsızımya::)))şimdi küçük bir brezilya işine başaldım..diğerleri kurstaki hanımların işleri..
sevgiler..
TEK KELIMEYLE HARIKA BIR TARIF,ALKISLIYORUM SIZI SEVGILI DAMAKTADINDA.
YanıtlaSilCUMANIZ MUBAREK OLSUN,SEVGILER BENDEN.
Canım ablacığım benim idolüm sensin bunu çok iyi biliyorsun.Ellerine sağlık gene çok harika bir şey gözüküyor ekrandan bana:))sevgilerimle,öpüyorum o pembecik yanaklarından.....
YanıtlaSilGülüm ben varya bunlari cok seviyorum.Calistigim dönemde,ögle tatillerinde yada sabah bundan alirdim.Cok severim ama evde hic yapmadim.Sende görünce cok sevindim.Canim benim yaa iyiki yaptin bu güzel tarifi,insal. MUTLAKA yapmam lazim.Süper üstüsün Gülümmm benimm.Sevgilerimi biraktim sana güzel bir hafta sonu diliyorum,öptümm canikommm benimmm.
YanıtlaSilCanikom iyiyim, beni merak ettiğin icin teşekkürler..
YanıtlaSilZamansızlıktan update edemiyorum sitemi, seni seviyorum canım, sevgiler..
Gülüm benim maşallah diyorum epeydir gelememiştim neler yapmışsın böyle harikasın valla ellerine sağlık canım
YanıtlaSilcanim ben bunlardan sürekli yiyordum kendi kendime soruyordum nasil yapiyorlar diye iyiki sende gördüm yani okadar güzel görünüyorki eline saglik canim senin sayende marzipani kesfettim bende senin gibi cok hosuma gitti sagol canim
YanıtlaSilcok güzel olmuslar
YanıtlaSilgecen bende denedim ama seninkiler gibi olmadilar nerde yanlis var diye okudum ve ynlisimi buldum tekrar deniyecegim bakalim bu kez nasil olacak
ellerine saglik canim
Yine çok değişik ve güzel bir tarif :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Dünya Kadınlar Gününü Kutlarım.
Sevgiler...
ilginç birşey
YanıtlaSilböyle bir tarife hiç rastlamamıştım.
ellerine sağlık
Eline sağlık canım,çok değişik ve guzel görünüyorlar...Selamlar....
YanıtlaSilselamlar
YanıtlaSilbrezeller süper olmus,
ellerine saglik canim...
kadinlar günün kutlu olsun,
sevgilerimle aysel
Canim,
YanıtlaSilsende cok iyi bilirsin ki, bu Bretzeller burada pastanelerin demirbaslarindandir, seninkiler de ayni pastane isine benzemis valla, ellerine saglik diyorum arkadasim, yine herzamanki gibi klasini konusturmussun.
Selamlar ve kocaman öptüm seni..
harika tarif goruntu super ellerine saglik canim.
YanıtlaSil8 Mart dünya kadınlar günün kutlu olsun,
YanıtlaSilKıymetini bilen hep bulunsun,
Üzüntü-elem-keder senden uzak olsun,
Sağlık-huzur-mutluluk hep seninle olsun.
*Sevgili Gül,
Vanilyalı pudingli Brezelnlerin nefis olmuş,ellerine sağlık.
Canım bende GULUMU neden bukadar cok sevıyom dıyordum.Meğer sende bır marzıfan canavarıymışın.Sabah sabah canımı cektırdın.Ellerıne sağlık.Kadınlar gununu kutluyor ve senı çooook çoook opuyom..
YanıtlaSilSevgili Gülcüm bloğunda o kadar güzel ve değişik tarifler veriyorsunki hayranlıkla seyrediyorum ellerine sağlık harikasın canım
YanıtlaSildünya kadınlar günün kutlu olsun
sevgiler güzel bir hafta sonu diliyorum Gülcüm
Gülüm dünya kadinlar günün kutlu olsun canim.Gider ayak güzüm yine senin vanilyali simitlere takildim mmmm,tekrar ellerine saglik canim.sevgiyle kal,öptüm Gülüm.
YanıtlaSilGÜLÜM GÜLÜM,
YanıtlaSilMARİFETLİ ARKADAŞIM BENİM.NERDEN BULUYORSUN BU BİRBİRİNDEN GÜZEL TARİFLERİ VALLA.HAYRAN KALIYORUM CANIM BENİM.ELLERİNE KOLLARINA YÜREĞİNE SAĞLIK.DÜNYA KADINLAR GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM.SEVGİLER
ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor kadınlar gününüzü kutlarım
YanıtlaSilGül'cüğüm;
YanıtlaSilBayılırım bu Brezel'lere.. Almanya'da bulunduğumuz süre zarfında en sevdiğim tatlılardan biri idi. Ellerine sağlık canım,çok nefis görünüyor. Senin tarifin ile birlikte evde de yapabilirim artk. Tarif için çok teşekkürler.
Sevgiler..
ay bu supperrrrrrrr bisiiiiiiiiii
YanıtlaSilyeni adresim
http://ninomutfakta.blogspot.com/
Gülcüm, canim harika harikaaaaaaaaaaaaaaaaaa adeta. Ailecek sevilir bizde.
YanıtlaSilKocaman öpüyorum............
Emine
Şahane Görünüyorlar Gül Hanım,
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgiler...
Gül'cüm nefis şeyler yapmışsın. Ellerine sağlık canım benim. Geçmiş kadınlar gününüde kutlarım. Sevgiler, iyi haftalar..
YanıtlaSilGul senden daha neler ogrenicez gorucez bilmiyorumki:)masallah diyebilecegim ancak.
YanıtlaSilSevgilerimle
selam
YanıtlaSilkac gündür benimde aklimda bir türlü yapamadim ben marzipan kullanmadan yapiyorum öyle de güzel oluyor ama birde böyle denemek lazim ellerine saglik sevgiler
Gül,Buraya bakmadan güne başlayamaz oldum.Brezeln'i okdar çok severimki ancak ben onu pıtpıt adıyla tadıp,vurulmuştum.İnsanda yedikce yiyesi bir tat bırakıyor :)
YanıtlaSilAlmanya`da peynirli brezel/pretzel yemistim. Cok begendim ve hala deneyecegim. Milfoyle farkli bir tat olacagini dusunuyorum. Ellerine saglik Gul ablacigim.
YanıtlaSileşim almanya doğumlu.15-16 yaşlarında gelmiş Türkiye'ye orası ile ilgili özlemlerinden birisidir brezel. Ben bilmiyorum ama bunlardan sanırım bu adı kullanıyor anlatırken. Ben ona süpriz yapıp denemek istiyorum fakat marzipansız nasıl yapacağımı tam anlamadım. Marzipan haricindeki bütün malzemleri aynı ölçüdemi kullanacağım.
YanıtlaSilSelamlar,
YanıtlaSilÇay saati lezzetlerini tıklarsanız orada önceden yapmış olduğum brezeln'leride görmüş olursunuz.
Marzipanınız yoksa bademleri suda şişirip kabuklarını soyup öğütücüden geçirip un haline getiriniz.Sonrada diğer verilen malzemelerle karıştırınız..Yapamıyacağım derseniz,tereyağını eritip ara katına sürüp şeritler halinde kestikten sonra burup üzerlerine fırça ile tereyağı sürmeyi ihmal etmeyiniz.Size tavsiyem mutlaka file bademe bulayınız her birini..
Umarım yardımcı olabilmişimdir..Bu tür konularda yardım almak istediğinizde lütfen damak_tad@mynet.com adresine yazarsanız daha kolay olur benim için..
Teşekkürler..