Çarşamba, Şubat 27, 2008

Früchte-Marzipan-Stern / Kuru meyveli-Marzipanlı-Yıldız

Arkadaşlar sizlere yardımcı olabilmek adına bir sitenin adresini paylaşmak istiyorum.
Hani bazı sitelerde Amerika'da adresim ve posta kutum var deniliyor ya,sizlerinde olur eğer isterseniz.Bu siteyi çalıştığım yerdeki arkadaşımın Ünv.den olan arkadaşları yaklaşık 1 yıl önce kurmuşlardır.Hatta 1 yılı bile geçmiştir.Eğer ilginizi çekiyorsa aşağıda adresini yazacağım web sayfasını tıklayıp oraya üye olup otomatikmen Newyork'da (Manhattan)bir posta kutusuna sahip olabilirsiniz.Dilediğiniz her hengi bir şeyi internet üzerinden alıp Amerika adresinizi veriyorsunuz.Adresinize gelen paketleri oradaki arkadaşlar alıp, buraya gönderi yapıyorlar. 3-4 Gün içersinde adrese teslimat yapılabiliyor.Taşıma ccreti ise,paketlerin hacimlerine ve ağırlıklarına bağlı..Ben bu siteyi nasıl olmuşda sizinle bu zamana kadar paylaşamamışım hayret..)
http://www.amerikadaniste.com/

Pastayı aslında Aralık ayı içinde yapmayı çok isterdim,fakat kısmet olmadı.Bizde lebkuchenı ben ve kardeşim çok severiz.Bizim bu sevdamızı bilen arkadaşlar Almanya'ya gittiklerinde mutlaka bize kurabiyeler ve çikolatalarından getirirler.Aralık ayı içinde sözde bir arkadaş bana bu karışımdan gönderecekti.Ne olduysa, bir türlü karışımı bulamayan beceriksiz arkadaşımın yerine (okuyordur kesin)başka bir sevdiğim arkadaşım imdadıma yetişti.Tekrar tekrar teşekkürler!!Çok ama çok makbule geçti..)))
Meyveli karışım
100 gr kuru kayısı
250 gr kuru üzüm
100 gr varsa portakal kabuğu şekerlemesi
100 gr dolmalık fıstık
3 damla rum
Hamuru için gerekli malzemeler
100 ml süt
125 gr tereyağ
350 gr un
1 paket kuru toz maya (Dr.Oetker)
100 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket Yılbaşı aroması (lebkuchen gewürz)
minicik tuz
125 gr süzme yoğurt
İçi için
200 gr Marzipan
Piştikten sonra üzeri için
2 yemek kaşığı erimiş tereyağ
25 gr pudra şekeri
Hazırlanışı
Un hamur kabına elenir.
Üzerine maya serpilir.
Süt ve tereyağ bir tencereye konup iyice ısındıktan sonra altı kapatılıp hemen unun üzerine dökülür.
Sırası ile diğer malzemelerde eklenip mikserin hamur çırpıcısı ile karıştırılır.
En son mikser kaldırılıp elle hamur toparlanıp yaklaşık 30-45 dk arası bekletilir.
Kayısı ince ince doğranır.
Kuru üzüm,fıstık eklenip üzerlerine rum damlatılıp karıştırılıp bir tarafta bekletilir.
Hamur bekleme süresini tamamladıktan sonra,masanın üzerini unlanıp kuru meyveli karışım eklenip iyice hamura yedirilir.Arkasından resimde görüldüğü gibi rulo yapılıp 6 parçaya ayrılır.(Hamurun çok kabarmasını beklemeyin,çünkü kabarmıyacak..)))
Marzipanlar 6 parçaya ayrılıp rulo çubuklar halinde hazırlanıp bekletilir.
6 parçaya ayrılan hamurlar tekrar toparlanıp rulo yapılır.
Parmak uçları ile rulonun ortasına çukurluk verilip, marzipanlı rulo çubuklardan biri konup, uçları birleştirilip, tekrar yuvarlanıp ay şekli verilir.Her bir parçaya anı işlem yapılıp tepsiye resimde görüldüğü gibi yıldız şeklinde dizilir.160 c de yaklaşık 45 dk kadar pişirilir.
2 Yemek kaşığı tereyağ eritilir.Fırından çıkan pasta soğumadan fırça ile üzerine sürülür.
Pasta soğuduktan hemen sonrada üzerine pudra şekeri serpilip afiyetle yenir..Hımmmmmm çokkk nefisti..)))
Resimlerin üzerlerini tıklayıp yakından görme şansına sahip olabilirsiniz arkadaşlar..)
Bana Lebkuchen gewürzü gönderen arkadaşımada gönülden teşekkürlerimi iletiyorum..
L.Gewürzün rengi tarçın renginde olduğundan, hamurun rengide hafif renkli olmuştur..Bilgilerinize..))

Lebkuchen gewürz karışımı

Tarçın,Yıldız anoson,Kişniş,Karanfil,Rezene,Zencefil

27 yorum:

  1. canim hamarat arkadasim benim,
    döktürmüsün yine
    muffin ve keklerin nefis
    mini pizzalar süper sabah sabah canim cekti
    früchte-marzipan-stern harika olmus simdi ev lebkuchen kokuyordur cok severim o kokuyu
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. Hımmmm arkadaşım nefis görünüyor üzümlü her şeyi severim canım istedi valla:)
    ellerine sağlık.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ben ilk kez gördüm ve sayende tadına bakmak nasip oldu Gül' cüm. Ellerine sağlık, pişiren gönderen getiren sağolun, çok beğendim. Çok değişik bir lezzet enfes bayıldım...Arzu

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşım ne kadar güzel ve değişik şeyler yapıyorsun maşallah eline sağlık.Çok güzeller.

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar enteresan tarifler veriyorsun Gül'cüğüm.Vallahi keyifle takip ediyorum sayfanı.

    Sevgiler,
    Müge

    YanıtlaSil
  6. canım gene harika herşey.ah olsada yesem diyorum ama?..beni imrendirdin gene..sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  7. Öyle böyle değil tam bir lezzet bombası bu, ellerine sağlık Gül :))
    Tadına bakamamak ne kötü ama ya :(

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık çok güzel olmuş hoşçakalın

    YanıtlaSil
  9. ay bittim ben buna nasil guzel gorunuyor ya bole tablo gibi asarim benb unu mutfagima ole guzelkiiiiiiii

    YanıtlaSil
  10. Gül'cüm akşam akşam mahvettin beni. Bu ne lezzetlidir kimbilir. Süper tebrik ediyorum canım. Tarifin için de teşekkürler. Sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  11. su uzumler olmasa tam benlikmis gulcum bu lezzet :) ben kuru uzum sevmeyen biriyim maalesef tatlilarda ama marzipana bayilirim. ellerine saglik. sekil, tat hersey yerinde gorunuyor..

    YanıtlaSil
  12. çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Gül bende ilkkez görüyorum,ne kadar değişik ve şık olmuş.Birde çok uğraşılmış sanırım.Emeğine sağlık,ellerine sağlık....

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. canim bu almanlarin hamur islerini cok güzel yapiyorsun eline saglik sanki bekarayda calisiyorsun eline saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Gül'cüğüm,
    yine harikalar yaratmışsın. senin tariflerin bir uzmanın elinden bir çırpıda çıkıyor gibi. hiç zorlanmadan. bayılıyorum bu zenginliğe ve görüntülere. ellerine sağlık. canım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Gül; Kuru meyve, çerez karıştırılmış kek, pasta falan çok daha hafif ve lezzetli oluyor. Afiyet olsun canım, yine güzel bir tarif paylaşmıssın bizimle. Sana da sağlıklı ve mutlu bir hafta sonu diliyorum. Sevgiyle öpüyorum

    YanıtlaSil
  17. slm
    oldukça değişik ve güzelmiş.elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. maaşallah sana nazar değmesin Gül.Birbirinden güzel tarifler eklemişsin bu yıldız da tam star olmuş.Pizzaların ayrı bir güzeldi..Hepsi için ellerine kollarına sağlık...sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Gül'cüm nefis bir tarif. Görüntüsü çok güzel. Ellerine sağlık. Sevgiler, güzel bir hafta sonu dilerim..

    YanıtlaSil
  20. Gülcüm, yine döktürmüssün canim, ellerine saglik. Muffin olsun kekin olsun nefis görünüyorlar.
    Su hamaratligin birazida benim basima insallah..........hihihihi

    Sevgilerimle
    Emine

    YanıtlaSil
  21. Canım arkadaşım her zamankı gıbı nefıs mamalar..Ellerine sağlık.Kocaman optum...

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Gül,lebkuchenın kokusu çok hoşuma giderdi benim. Can'ın okulunda her yıl Aralık ayında satılırdı. Oradaki hanımlar kuru yemişleri biraz romun içinde bekletiyorlardı, öyle hatırlıyorum. Hele içindeki marzipan. Ne hoş tad vermiştir kim bilir? Beni de heveslendirdin şimdi.Ama, marzipanı bulmak lazım. Eline sağlık arkadaşım..

    Sevgiyle, Nane Limon

    YanıtlaSil
  23. merhaba canim gene harika bir tarif en sevdigim tatlar icinde marzipan lebkuchengewürz bayilirim ellerine saglik en kisa zamanda bunuda deneyecegim saglikli mutlu güzel günlerdiliyorum sevgiler Tülin

    YanıtlaSil
  24. enerjik bir tad:9

    bir sürü güzel lezzeti içinde barındıran birşey,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  25. çok malzemelei ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  26. Su marzipani yillardir merak ederim ve hala denemedim:( Ne tembellik degil mi Gul'cugum:)
    Bu tarifini cok begendim. Denemeyi istiyorum, ilk firsatta.
    Bu baharat karisiminda her bir baharat ayni olculaerde mi??

    YanıtlaSil
  27. Yaklaşık aynı ölçülerde oluyor Hanifeciğim..Hepsinin toplamı 15 gr olacak..))

    Uumarım yardımcı olabilmişimdir canım..Sevgiler..

    YanıtlaSil