Çarşamba, Ocak 31, 2007

SEVGİLİ MÜNEVVER ALLAH SABIRLIKLAR VERSİN..

SEVGİLİ ARKADAŞIM MÜNEVVER'in (Nane Limon) BABACIĞININ VEFAT HABERİNİ SAYFASINDAN OKUYUNCA DERİNDEN DUYDUĞUM ÜZÜNTÜMÜ SİZLERLE BURDAN PAYLAŞMAK İSTEDİM.CANIM ARKADAŞIM ALLAH SABIRLIKLAR VERSİN,BAŞINIZ SAĞOLSUN..
ŞİMDİ ARKADAŞLARIM HEPİNİZ BİLDİĞİNİZ BİR DUAYI MÜNEVVER'ciğimin BABASININ RUHUNA HEDİYE EDİN,GÖNDERİN..ŞU AN DUA ANI LÜTFEN DUALARINIZI ESİRGEMEYİN..

ALLAH SABIRLIKLAR VERSİN MÜNEVVER'ciğim..

AŞURE ve KIYMALI LAZANYA

YAPILAN AŞURELERİNİZ VE TUTULAN ORUÇLARINIZI ALLAH KABUL ETSİN SEVGİLİ ARKADAŞLAR... Anneciğimin hasta hali ile aceleden yaptığı çok lezzetli olan aşuremizden görüntü..Yarın tekrar yapılıp mahalle esnafına ve komşulara dağıtılacak.Aceleden yaptığı acele tarafından bittiği için tekrar yapılıp acilen bekleyenlere dağıtılacak.))
Fırına verilmiş hafifde ihmal edilip üzerinin bir parça yanmaya dönmüş hali.)) Sonrasında ise vallahi bende bilmiyorum anında tükendi bitti,tabaktaki resimlerini çekemedim bile..)
Resimde son işlemleri yapılmak üzere iken..))
Lazanyalar bitene kadar sırası ile aynı işlem yapılır.))
Tepsiye lazanyalar dizilir,üzerlerine kavrulmuş kıymanız,üzerlerine peynirler dizilir son olarakda beşamel sos dökülür.
1 Paket yaprak lazanya
1 paket Hollanda peyniri
beşamel sos
isteğe göre kavrulmuş kıyma

Pazar, Ocak 28, 2007

TATLI ABC'LER ve ATIŞTIRMALIKLAR

ARKADAŞLARIM SİZLERE VE SEVDİKLERİNİZE ÇOOOOK GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM.UMARIM TÜM GÜZELLİKLER SİZLERLE OLUR..)) Arkadaşlar artık evde pasta çörek yapılmadığından bu resimdeki atıştırmalıklar Beyaz fırının ürünleridir duyurulur..)))
Daha sonrada servis tabağına koyup çocuklarınızı şenlendirin arkadaşlar..Servis tabağı yanlışlıkla aşağıda kaldı.))Yeni blogspot'tan ekleme yaptığım için biraz zorlandım..Sağolsun sevgili Sonia'cığım bana yardımcı oldu ve yeni blogspot'a geçmemi sağladı..Yoksa ben halen bağlanamıyorum diye kendi kendimi yiyordum..))Teşekkürler Sonia'cığım,ellerine gönlüne sağlık tekrardan..
Minik boy hariboları önce glasüre batırıp sonra harflerin üzerine gelişigüzel diziniz.

Pişme işlemi bittikten sonra hazırlamış olduğunuz glasürü üzerine fırça yardımı ile sürün lütfen..


Tepsideki harfleri ben kendim bıçakla yaptım kocaman kocaman..)))


1 yumurta,60 gr şeker,50 gr tereyağı(erimemiş),1 paket vanilya şekeri,4-5 damla limon aroması (sizler yarım limon suyu kullanabilirsiniz) 180 gr un..Hamur çok elinize yapışıyorsa biraz un serpebilirsiniz.Görmüş olduğunuz hamur 2 saat buzdolabında beklemiştir,sizlerde bekletmeyi unutmayınız.175 c de yaklaşık 10-15 dk pişiriniz.

SOBELENDİM

Sevgili Optio'cuğum beni sobelemiiiiş... Bence bloglar arası oyun bu resmen..))Kendimizin bilinmeyenlerini burada az da olsa sizlerle paylaşmak mıııı...))) Hadi başlayalım o zaman.))

* Genelde beni soğuk bulurlar,bende kendimi soğuk bulurum.Nasıl mı bende bilmiyorum öyle dediklerinden alışkanlık haline geldi bende..(tik gibi..)) Fakat inanılmaz neşeliyim,arkadaşlarımla dalga geçmeyi severim bu anlamda.))Azıcık sakin olduğumu görseler hastamısın diye hemen sorarlar.))

* Çok merhametliyim,yanıma biri gelip durumunu beyan ettiğinde elimdeki avucumdakini anında ona verip ayrılırım..Bu yüzden salak yerine çok konulurum.((

* Arkadaşlarıma hediye vermek en büyük mutluluğumdur..Bana hediye aldıklarında ise çok üzülürüm masraf ettiler diye.)))Bu da benim saçma huylarımdan biri herhal.))

* Muzurum ben muzurum muzurum...Herkesi çılgına çeviririm ben çeviririm ben..İnanır mısınız saniyede beynim muzurluk için kaç tur atar..Delillerle ispatlanmıştır..))

*Mutfakda çalışmayı o kadar çooook severimki kelimelerle ifade etmek imkansız..Yaptıklarımı
yemeyi pek sevmem..En çok da sevdiğim pasta kek yaparken hamurunun tadına bakma ve çırpma kabının dibini kaşıklamak..

*Hem çok çalışmayı hem de tembellik etmeyi severim.Katıla katıla saatlerce gülerim. Canım gülmek istesin yeter.Ailecek espriliyizdir.)) Gülmeden asla diyorum asla...


Bende burdan sevgili Öznur'cumu,Zuhal'cimi ve komşum kızı Ufuk'cumu sobeliyorum...

SOBEEEE,SOBEEEEE,SOBEEEEEE (SOBELEDİM İŞTE HEPİNİZİ SOBEEE)

Çarşamba, Ocak 24, 2007

ZEYTİNYAĞLI BÜRÜKSEL LAHANASI ve HAMSİLİ PİDE

Trabzon'lular çok iyi bilirler hamsili tavayı..))

Her pazar (babamın -annemin ve benim çocukluğumdan beri) özellikle kışın, aile bireyleri hep bir arada olduklarından ya fırınlarda peynirli pide ya da evlerde hamsili tava yapılırdı.Büyüklerimizden ilaç kullananlar olduğundan sabahın erken saatlerinde kalkıldığında bir parça ekmek peynir yerler arkasından ilaçları alınıp aile bireylerinin tek tek kalkıp hazırlanan masaya oturmaları beklenirdi büyük bir itina ile.

Sevgili babam alışkın ve de çok sevdiğinden annem sık olmasada arada hamsili pideyi yapıp ona yedirirdi.Bu pide geçmiş aylarda yapılmış olup arşivde bekliyordu şimdi gözüme çarpınca yayınlamak geldi içimden.Şimdilerde babama bu tür yemekler yasak olduğu için sadece resimlere bakmakla yetinecek bir süre.Tabiiki bizde ona uyduğumuz için evimizde tatsız tutsuz yemekler pişiyor ve hep beraberce yiyoruz.Bu yüzden benim gözüm hep diğer arkadaşların yaptığı yemeklerde kalıyor ne de olsa haklıyım..

Yasak olunca nedense hiç yenilmeyen yemeklere bile özlemle hasretle bakılıyor ve iç geçiriliyor.Bu yüzden bence her meyveyi ve sebzeyi severek tüketmeliyiz ki yarın bir gün yasaklar olunca zorluk çekmeyelim.Allah kimseyi sağlıgından etmesin arkadaşlar..Hamsi sevenler eminim ki bu pideyi seveceksiniz.ŞİMDİDEN AFİYETLER OLSUN ARKADAŞLARIM.. Arkadaşlar ölçek veremiyorum hep göz kararı yapıldığı için sadece anlatmaya çalışıyorum.Yaklaşık 1,5 su bardağı mısır ununa ılık su katıp iyice yoğurun ve sonrada jamsileri ekleyin.DİKKAT DİKKAT!!
Burada en önemli nokta hamurun biraz cıvık olmasıdır. Eğer katı olursa ılık su ile açabilirsiniz,lütfen tuzunu eklemeyi unutmayın...Tavaya ayçicek yağını koyup bu hamuru elinizle bastıra bastıra tavaya yayıp iyice kızartın. Daha sonra bir tabak yardımı ile çevirip yağını koyup diğer tarafınıda kızartıp afiyetle yiyin arkadaşlar...ÇOK SİN ATEŞTE PİŞMESİ GEREKİYOR Kİ YUMUŞAK OLMASIN..))
500 gr hamsiyi yıkayıp orta kılçıklarını çıkarıp hamsileri 4 parçaya ayırıp tuzlayıp bir tarafta bekletin.Eğer tuzlu hamsileriniz varsa tuzunu çıkarıp onlarlada yapabilirsiniz.

Bürüksel Lahanalarını yıkayıp ortadan ikiye ayırın.Tıpkı zeytinyağlılar gibi bol sarımsak ve yarım limon suyu ile pişirin. Damak zevkinize göre bir adet yemeklik soğanda kullanabilirsiniz.

Pazar, Ocak 21, 2007

CINEMON

SEVGİLİ ARKADAŞLAR,SİZLERE SAĞLIKLI ÇOK GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM.HERŞEYLER GÖNLÜNÜZE GÖRE OLSUN.SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM BURDAN SİZLERE..)) Üzerlerine glasür sürülmemiş halleri ile sizlere göz kırparken..
İşte arkadaşlar servise ve hemen yutulmaya hazır vaziyette bekleşirlerken..
Fırından çıkardıktan sonra 1 kase pudra şekerini 2 yemek kaşığı su ile iyice karıştırıp fırça ile cinemon'ların üzerlerine sürünüz.
2 yemek kaşığı eritmiş olduğunuz tereyağını üzerlerine sürüp 175 c deki fırına sürünüz.10 dk sonrada fırından çıkarıp üzerlerine hafif tuz serpilmiş yumurta sarısını bir fırça yardımı ile sürüp tekrar fırına veriniz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla diziniz.
Sonrada bir bıcak yardımı ile resimde görüldüğü gibi dilimler halinde ruloyu kesiniz.
İşleminiz bittikten sonra hamuru rulo biçimi sarıp bırakın.
Hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi elinizle veya kaşıkla açmış olduğunuz hamura iyice yayınız.
Hazırlamış olduğunuz hamur oda sıcaklığında yaklaşık 2-2,5 saat bekledikten sonra hamuru açacağınız masa hafifçe unlanıp resimdeki gibi merdane ile açılır.
İçi için:İşlenmiş haşhaşdan 3 yemek kaşığı tepeleme,1 kutu krema,yarım çaybardağı şeker,4 yeme kaşığı kuş üzümü ve altta resimde gördüğünüz Marzipan.Hepsini kaşıkla iyice karıştırıp bir bulamaç yapın zahmet olmazsa..
Marzipanı iç malzemesini hazırlarken kullandım..Sizler yaparken Marzipan kullanmak zorunda değilsiniz arkadaşlar.
Çırpma işleminiz bittikten sonra hamurunuz halen yumuşaksa biraz daha un serpip elinizle hafif yoğurun lütfen.
Çırpma kabının içine unu önce eleyin arkasından 1 kutu kremayı,1 adet yumurtayı,50 gr tereyağını,50 ml sütü,20 gr yaş mayayı,minicik tuzu ve 125 gr şekeri ekleyin mikserle çırpın.
50o gr un

Cuma, Ocak 19, 2007

MARMORTORTE,NUSSKUCHEN,SCHOKO TORTE

TÜM ARKADAŞLARIMA RESİMDE Kİ ÇİKOLATALAR TADINDA BİR HAFTA SONU DİLİYORUM.SICACIK,MUTLU,SAĞLIKLI ve SAMİMİ DOSTLARINIZLA BİRLİKTE..YÜZÜNÜZ DEVAMLI GÜLSÜN,YÜREĞİNİZ İSE SEVGİ DOLU OLSUN))Sevgili arkadaşlar,Babamın sağlık durumunu merak ettiğinizi biliyorum bu yüzden size kısaca yazmak ve sayfayı da sahipsiz bırakmak istemedim.Çok şükür babam iyi tetkikleri biraz yüksek çıktı 15 gün sonra tekrar aynı tetkikler uygulanacak.Benimde içimden nete girmek gelmiyor haliyle sizlere de yazamadım ÖZÜR diliyorum tüm arkadaşlardan.Annemler gelmeden yaptığım
fakat resimlerini eksik çektiğim bir kaç pastamı sizlerle paylaşmak istedim.Beni anladığınız ve o güzel yorumlarınızla yalnız bırakmadığınız için hepinizi ayrı ayrı kucaklıyorum ve o güzel yanaklarınızdan öpüyorum..) Keyifsiz olduğum için biraz uzak kalacağım arkadaşlar,hepinizi çooook seviyorum,kendinize çok iyi bakın lütfen..!!




Pazartesi, Ocak 15, 2007

PORTAKALLI TIRAMISU


Sevgili arkadaşlar,öncelikle hepinize tatlı kıvamında güzel bir hafta diliyorum ve sizlerden özür diliyorum,ayrı ayrı dolaşıp sizlere bu msg'ı yazamadığım için.Belki biliyorsunuz annem ve babam döndüler çok yoğun tetkikler verdi bugün doktorlar babama bunlarla ilgilenmek zorundayım.Ayrıca akrabalarımız ve dostlarımız sağolsunlar bizleri yalnız bırakmadıklarından çok yoğunluk yaşıyoruz.Bu arada ben aynen bir panik atak durumunda olduğum için devamlı tansiyon sorunu yaşıyorum.Bu yüzden kusuruma bakmayın lütfen bazı arkadaşlara yazdım bazı arkadaşlarıma yazamadım.İnanın çok dalgınlık var bende tek derdim babamın tetkiklerinin iyi çıkması.HEPİNİZE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM,SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM GÜZEL GÖNÜLLÜLERİM.. Üzerinin hazırlanışını hazır çikolata sosları ile yapabilirsiniz arkadaşlar.Ben çikolatayı bol bulunca benmari usulü eritip 1 kutu krema ile çırpıp üzerine döktükten sonra buzdolabına kaldırdım.Ertesi sabahta üzerini hindistan cevizi ile süsledim.Tüm arkadaşların şimdiden ellerine sağlık..)) Çırpılmış muhallebinizi kek dilimlerinin üzerlerine nazikçe dökünüz.
Çırpma işlemi bittikten sonra muhallebi ile şanti birbirlerine kavuşup sarmaş dolaş oldukları vakittir bu resim.)
Krem şanti ve portakal suyu çırpılmaya hazır vaziyette beklerken.)
1 paket krem şantiyi 1 bardak portakal suyu çırpın. 4 portakalın suyu sıkılıp 1 su bardağı portakal suyu elde edilip,bir kenarda bekletilir.Sırası gelince işleme dahil edilecektir.
3 su bardağı süt,2 yemek kaşığı tepelem un ve 1 yemek kaşığı nişasta,1 paket vanilya,1 adet sakız,11 kaşık şeker muhallebi kıvamında pişirilir.
Borcamın tabanına kek dilimlerini muntazam bir şekilde dizip yarım su bardağı nescafe ile kekleri ıslatın.(Sadece ıslatın yıkamayın lütfen)

Pazar, Ocak 14, 2007

DİBLE,İÇLİ TAVA ve ZEYTİNYAĞLI DOLMA

PİRİNÇ YE ETKİNLİĞİ 18# için sevgili Sonia'cığıma teşekkürlerimi gönderip kolaylar gelsin diyorum.Çok güzel bir seçim oldu bence Pirinç, şimdi kimbilir ne kadar güzel ve değişik tarifler ve lezzetler çıkmıştır ortaya.Katılan tüm arkadaşların ellerine sağlık şimdiden..Sevgili Sonia'cığım seninde ellerine ve o güzel gönlüne sağlık tatlı arkadaşım.Tekrar kolay gelsin..TEŞEKKÜRLER!!
Dolmaları ve diğer yemekleri acilen yaptık,çünkü çok misafirlerimiz oluyor babamın hastalığından dolayı hemde sevgili Sonia'cığımı bu etkinlikte yalnız bırakmak istemediğimden pirinçli olanları seçtim..Hem akrabalarımız hem de eş dostlar sağolsunlar bizleri yalnız bırakmadılar..Bu yüzden çok fazla itina edip resimleri ayaralayamadığım için Sonia'cığım senden çok özür diliyorum tatlım..
Dolma için iç hazırlanıp güzel yapraklarla sarılır..Üstte resimde görüldüğü üzere.))
İçli tava için iç pilav hazırlanır.Hamsiler temizlenip orta kılçığı çıkarılıp borcama dizilir.Yapmış olduğunuz iç pilavı hamsilerin üzerine boşaltıp kaşıkla düzeltip dışarı sarkan hamsileri pilavın üzerine kapayın ve açık kalan yerleride tekrardan hamsilerle kapatıp üzerin ezeytinyağı sürüp fırında pişirin..AFİYETLER OLSUN..
Fasulye diblesi için,yarım kilo fasulyeyi enli olarak minik kesip yıkayın.2 Adet domates,1 adet kurusoğanı zeytinyağda hafif çevirip arkasından fasulyeleri atıp biraz pişirin.Daha sonrada 1,5 kase pirinci ve tuzunu ekleyip suyunu da ilave edip pişirin..