Salı, Aralık 25, 2007

Mısır Sarmasi

Mısır sarmasını merak eden arkadaşlar,Karadeniz yemekleri yapan yerlerde tadına bakabilirler.
Malzemeler
8 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
zeytinyağı ve tereyağ
tencerenin tabanına döşemek için kaburgalar
300 gr kadar incecik kıyılmış kuşbaşı
tuz
karabiber
pul biber
3 kase mısır yarması
3 kase su
Sarmak için haşlanmış kara lahana
Yapılışı
Kuşbaşı etler önce pişirilir.Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.Salçası tuzu,biberleri ve etler konulup tekrar kavrulur.Mısır yarması eklenir suyu koyulup pişirilir.
Lahanalar haşlanıp soğutulur.(lahanalar bize Trabzon'dan gelmişti)Dolmalar büyük büyük sarılır.Aslında bu kadar büyük olmaması gerekiyordu fakat lahanasından böyle olmak zorunda kaldı.
Tencerenin tabanına kaburgalar dizilip üzerine dolmalar muntazam şekilde dizilip pişirilir.
Dolmaları bayramın 3.günü kardeşim için pişirdik.Trabzon'lu olup bu dolmayı sevmeyen yoktur sanırım.Biz ilk kez yaptık mısır dolmasını..))Bize özellikle yapılıp geldiğinden yapmaya fırsatımız olmamıştı.

20 yorum:

  1. Gül'cüm bu ne böyle... Hiç duymamıştım. İçindeki malzemeleri okuyunca "bu yenmez, yanında yatılır" dedim.
    Ellerine sağlık.
    Geçmiş bayramın ve ufukta görünen yeni yılın kutlu olsun. Sağlıklıi mutlu, huzurlu nice yıllara...

    YanıtlaSil
  2. Ne degisik bir yemek bu böyle. Biz pek misirla pisirmeye alisik degiliz de! Fakat buralarda en azindan kara lahanayi tanidim, sevdim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. canım benım ellerıne saglık. ablamın kayın valıdesı samsunlu onlarda yemıstim nefıs. bende ısteyeyım mısır yarması yapayım. sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    çok ilginç bir sarma ellerine sağlık. çok güzel görünüyor. tadını da çok merak ettim. canım senin sayende çok değişik ve güzel tarifleri tanıyoruz. sevgilerimi yolluyorum..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Gül´üm,
    Yeni yilin güzelliklerle dolu olmasini, saglik, huzur ve mutluluk diliyorum tüm ailenle birlikte.
    Sevgilerimle Sonja

    YanıtlaSil
  6. Kimbilir ne kadar güzel bir tattır bu. Karadeniz yemeklerinin hepsi çok güzel bir şekilde yapılıyor sizde ne güzel:) Ellerinize sağlık Gül'cüğüm.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Gul'cüğüm seninle konuşmak bızlerede çok ıyı geldi.İnşallah yuzyuze goruşmekte nasip olur.Bu arada sarmalar nefis tadı kımbılır nasıldır?Kucak dolusu opucuklerimi gonderiyorum..

    YanıtlaSil
  8. Gül' cüğüm ilk kez duyduğum bir lezzet bu . Çok değişik gözüküyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık Gül üm Sarmalar harika İnsanın ağzı sulanıyor. Öpüldünüz.

    YanıtlaSil
  10. kara lahana sarmasina bayilirim

    karadeniz yemekleri yapan arkadaslar cok oldugu icin bizde bol bol yiyiyoruz sagolsunlar

    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  11. Gülüm Gülüm,
    Bu ne güzel sarmalar böyle.Hiç yemedim daha önce ama çok lezzetli görünüyorlar.Senin elinden zaten başka türlü olmaları mümkün değildir canım.Ellerine sağlık.Sevgilerimle öpüyorum.

    YanıtlaSil
  12. Gül'cüm miss gibi koktu mısır.ellerine sağlık cnm.Annem bunun bulgurla karışık olanından yapar.bizde çok severiz.ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglik Gul'cugum, tek kelime ile harika...
    Cok guzeller, vallahi gece gece, karnim tok ama gene de canim istedi:), sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  14. şu kaardeniz yemeklerini seviyorum yaa. ne değişik bir mutfak. ellerine sağlık Gül'cüm. Sevgiler, iyi seneler

    YanıtlaSil
  15. Ablacığım ellerine sağlık.çok güzel olmuş.gerçekten çok hoş bir tarif mutlaka denicem.sevgilerimle.canım ablacığım...

    YanıtlaSil
  16. Burada o kadar çok ki karalahana ki benim mutfağıma da nispeten uzaktır Bu tarifi mutlaka deneyip böylesi bir lezzeti mutfağımdan çıkarabilir miyim ki acaba :))
    Ellerine sağlık Gül, damağımızın tadı...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. aneeeeeeeeeeeeee bu ne yaaaaaaaaaa ilkkez gördümmm alla alla hayatım nerden buldun böyle güzel bi lezzeti mmmhhhhh harika görünüyor valla ellerine sağlıkk kap gel tencereyi gömülüp yiyelim.....sonra göbüşümüzü sevelüm...sevgilerimlle yavrimom

    YanıtlaSil
  18. Sarıyer'de bulunan Anzer sofrasına çok giderim.Damak tadına uygun olan bir kaç yemeği belirledikten sonra diğerlerinin tadını bırakın yüzüne bile bakmıyordum.Cumartesi günü ilk işim oraya gidip mısırlı dolmaları sormak olacak.Turşu kavurmanıza bayılıyorum,kurufasulyenize,mıhlamanız ise inanılmaz bir yemek birde hamsili gaygana.Üfffff hepsi harikaaaaaaaaaa.:))Karadenizli doğmak gerekirmiş.:))

    Hoşçakalınız
    Öznur Gürbüzel

    YanıtlaSil
  19. Gülüm benim bu ne güzellktir böyle mısır yarmasından çorbasını yapıyorum ilk işim bu dolmayı yapmak ellerine sağlık canım benim

    YanıtlaSil
  20. OFFF BU DOLMALAR YENMEZ Mİ? SEVGİLİ ELLERİNİE SAĞLIK. KİMBİLİR NE KADAR LEZZETLİ OLMUŞLARDIR... SEVGİLER...

    YanıtlaSil