Mısır sarmasını merak eden arkadaşlar,Karadeniz yemekleri yapan yerlerde tadına bakabilirler.
Malzemeler
8 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
zeytinyağı ve tereyağ
tencerenin tabanına döşemek için kaburgalar
300 gr kadar incecik kıyılmış kuşbaşı
tuz
karabiber
pul biber
3 kase mısır yarması
3 kase su
Sarmak için haşlanmış kara lahana
Yapılışı
Kuşbaşı etler önce pişirilir.Soğanlar yemeklik doğranıp yağda kavrulur.Salçası tuzu,biberleri ve etler konulup tekrar kavrulur.Mısır yarması eklenir suyu koyulup pişirilir.
Gül'cüm bu ne böyle... Hiç duymamıştım. İçindeki malzemeleri okuyunca "bu yenmez, yanında yatılır" dedim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Geçmiş bayramın ve ufukta görünen yeni yılın kutlu olsun. Sağlıklıi mutlu, huzurlu nice yıllara...
Ne degisik bir yemek bu böyle. Biz pek misirla pisirmeye alisik degiliz de! Fakat buralarda en azindan kara lahanayi tanidim, sevdim.
YanıtlaSilSevgiler
canım benım ellerıne saglık. ablamın kayın valıdesı samsunlu onlarda yemıstim nefıs. bende ısteyeyım mısır yarması yapayım. sevgılerımle..
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilçok ilginç bir sarma ellerine sağlık. çok güzel görünüyor. tadını da çok merak ettim. canım senin sayende çok değişik ve güzel tarifleri tanıyoruz. sevgilerimi yolluyorum..
Sevgili Gül´üm,
YanıtlaSilYeni yilin güzelliklerle dolu olmasini, saglik, huzur ve mutluluk diliyorum tüm ailenle birlikte.
Sevgilerimle Sonja
Kimbilir ne kadar güzel bir tattır bu. Karadeniz yemeklerinin hepsi çok güzel bir şekilde yapılıyor sizde ne güzel:) Ellerinize sağlık Gül'cüğüm.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Gul'cüğüm seninle konuşmak bızlerede çok ıyı geldi.İnşallah yuzyuze goruşmekte nasip olur.Bu arada sarmalar nefis tadı kımbılır nasıldır?Kucak dolusu opucuklerimi gonderiyorum..
YanıtlaSilGül' cüğüm ilk kez duyduğum bir lezzet bu . Çok değişik gözüküyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık Gül üm Sarmalar harika İnsanın ağzı sulanıyor. Öpüldünüz.
YanıtlaSilkara lahana sarmasina bayilirim
YanıtlaSilkaradeniz yemekleri yapan arkadaslar cok oldugu icin bizde bol bol yiyiyoruz sagolsunlar
ellerine saglik
Gülüm Gülüm,
YanıtlaSilBu ne güzel sarmalar böyle.Hiç yemedim daha önce ama çok lezzetli görünüyorlar.Senin elinden zaten başka türlü olmaları mümkün değildir canım.Ellerine sağlık.Sevgilerimle öpüyorum.
Gül'cüm miss gibi koktu mısır.ellerine sağlık cnm.Annem bunun bulgurla karışık olanından yapar.bizde çok severiz.ellerine sağlık cnm.
YanıtlaSilEllerine saglik Gul'cugum, tek kelime ile harika...
YanıtlaSilCok guzeller, vallahi gece gece, karnim tok ama gene de canim istedi:), sevgilerimi gonderiyorum.
şu kaardeniz yemeklerini seviyorum yaa. ne değişik bir mutfak. ellerine sağlık Gül'cüm. Sevgiler, iyi seneler
YanıtlaSilAblacığım ellerine sağlık.çok güzel olmuş.gerçekten çok hoş bir tarif mutlaka denicem.sevgilerimle.canım ablacığım...
YanıtlaSilBurada o kadar çok ki karalahana ki benim mutfağıma da nispeten uzaktır Bu tarifi mutlaka deneyip böylesi bir lezzeti mutfağımdan çıkarabilir miyim ki acaba :))
YanıtlaSilEllerine sağlık Gül, damağımızın tadı...
Sevgiler...
aneeeeeeeeeeeeee bu ne yaaaaaaaaaa ilkkez gördümmm alla alla hayatım nerden buldun böyle güzel bi lezzeti mmmhhhhh harika görünüyor valla ellerine sağlıkk kap gel tencereyi gömülüp yiyelim.....sonra göbüşümüzü sevelüm...sevgilerimlle yavrimom
YanıtlaSilSarıyer'de bulunan Anzer sofrasına çok giderim.Damak tadına uygun olan bir kaç yemeği belirledikten sonra diğerlerinin tadını bırakın yüzüne bile bakmıyordum.Cumartesi günü ilk işim oraya gidip mısırlı dolmaları sormak olacak.Turşu kavurmanıza bayılıyorum,kurufasulyenize,mıhlamanız ise inanılmaz bir yemek birde hamsili gaygana.Üfffff hepsi harikaaaaaaaaaa.:))Karadenizli doğmak gerekirmiş.:))
YanıtlaSilHoşçakalınız
Öznur Gürbüzel
Gülüm benim bu ne güzellktir böyle mısır yarmasından çorbasını yapıyorum ilk işim bu dolmayı yapmak ellerine sağlık canım benim
YanıtlaSilOFFF BU DOLMALAR YENMEZ Mİ? SEVGİLİ ELLERİNİE SAĞLIK. KİMBİLİR NE KADAR LEZZETLİ OLMUŞLARDIR... SEVGİLER...
YanıtlaSil