Pazar, Kasım 18, 2007

BISKUITSCHNECKE IM RUHRTEIG

Kaynana Çatlatan Tarifler Etkinliği için yapılmıştır.

Kekim yine çok beğenildi ve afiyetle yenildi..)

Resimleri tıklayıp yakından inceleyebilirsiniz! Malzemeler (pandispanya)

10 gr tereyağ

2 adet yumurta

1 adet yumurta sarısı

40 şeker

1 paketvanilya şekeri

60 gr un

100 gr vişne veya ahududu marmeladı Kek için gerekli malzemeler

175 gr oda sıcaklığında tereyağ

125 gr şeker

1 paket vanilya şekeri

1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi

3 yumurta

1 yumurta akı

200 gr un

3 çay kaşığı kabartma tozu

25 gr nişsata

50 gr kakao

2-3 yemek kaşığı süt

Glasur

250 gr pudra şekeri

7 yemek kaşığı limon suyu Yapılışı(pandispanya)

yumurta ve yumurta sarısı 1 dk çırpılır.Şeker ve vanilya ilave edilip tekrar 1 dk daha çırpılır.Yağ ve un eklenip çırpılır ve yağlı kağıda kare kalıp koyulup içine dökülüp kaşıkla yayıp 175 c de 8 dk pişirilir.(benimki biraz fazla pişti) Kekin yapılışı

Yumuşak tereyağ,şeker ve vanilya şekeri iyice çırpılır.

Yumurtalar ve yumurta akı teker teker eklenip çırpılır.

Un,nişasta ve kabartma tozu elenip karışıma eklenip tekrar çırpılır.

Son olarak kakao ve süt eklenip çırpılır.

Hazırlanan kek hamurunun yarısı yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş uzun kek kalıbına dökülür. Pandispanya piştikten hemen sonra marmeladı konulup iyice yaylır.(Bknz.resim)Son olarak rulo yapılır.Bu rulo kek kalıbına dökülen hamurun üzerine yerleştirilir.Son işlem olarak,kalan kek hamurunu rulonun üzerine döküp her tarafını kapatıp 175 c de yaklaşık 60 dk pişirilir. Kek pişip ılındıktan sonra pudra şekeri limon suyu ile iyice karıştırılıp kekin üzerine dökülür.DİKKAT: Keki ekmek kalıbında yaptığım için biraz devasa oldu.Nedeni yarısını eve bırakıp yarısını ise işe götürmekti niyetim.Eğer sizlerde denemek isterseniz lütfen normal uzun kalıbınızda yapın.Keki yapmak isteyen arkadaşlar,lütfen droetker kakao kullanınız.

25 yorum:

  1. Canım senkaynananı çatlatmazsın, bence sana bayılır! Böyle marifetli gelini kim istemez ayol. MARİFETTEN DE ÖNEMLİSİ TEMİZ KALPLİSİN. ALLAH HAYIRLISI İLE İYİ BİR AİLE NASİP ETSİN CANIM...

    YanıtlaSil
  2. Baktım, inceledim ve karar verdim; evet kesinlikle kaynanayı çatlatır bu tarif; ben bile çatladım burada... Ellerine sağlık Gülcüğüm. Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Gülcüğüm ne kadar orijinal bir tarif olmuş öyle. Kıvamı da ıslak görünüyor, nefis yaa. Ellerine sağlık canım. Güzel ve farklı bir tarif. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Gülcüğüm nefis bir tarif ellerine sağlık canım. Sana bir mail yazdım en kısa zamanda bana dönersen sevinirim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Nerde orjin bişey , orda sen !!
    Pek bir enteresan :)

    Ellerine kollarına sağlık şekerim

    YanıtlaSil
  6. Yine entresan bir tarif çok güzel .Ben üzerinde ki beyaza bayıldım bir şey deniyordu unuttum şimdi harika olmuş fotoları yayınlamasan bunu bunun içne nsıl koymuş diyeceğiz ellerine sağlık canım..sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Böyle kek begenilmezmi.Sahane olmus,ellerine saglik Gül'cüm.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Gül
    Gerçekten etkinliğe yakışır bir tarif olmuş çok değişik ve enretesan ama sanırım bir o kadarda zahmetli...Ellerine sağlık harika...

    YanıtlaSil
  9. Gülcüğüm Merhaba
    Yine en güzel tariflerden biri seninki olacak sanırım. Ellerine sağlık değişik bir tarif olmuş.
    Bir önceki yazı için çok hüzünlendim. Başınız sağolsun diyorum.
    Öpüyorum seni.
    Hesna

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    bu tarifi gören kaynana çatlamasın da ne yapsın. görüntüden çatlar zaten. Ellerine sağlık harika olmuş canım. sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Gül Teyzecim bu pasta nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Hele o kekin fırına girmeden önceki son haline vuruldum. Ekranın başında çatladım patladım. Anneminde büyük beğenisini kazandı. Zaten o sana her zaman hayran biliyorsun. Ellerinden öperim...Alperen

    YanıtlaSil
  12. Gül ne kadar güzel degisik bir tarif,cok begendim. Cok güzel bir secim olmus bu güzel tarif bence.Ellerine saglik canikom,iyi aksamlar.

    YanıtlaSil
  13. Bence bu tarif kaynanayı değil her kezi çatlatır.Muhteşem bir pasta olmuş ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  14. sekercim ellerine saglik harika olmussssssssss

    YanıtlaSil
  15. Gul'cugum,
    Bu ne kadar orjinal bir tarif. Herkesi catir catir catlatan cinsten.Ben de hemen denemeliyim.
    Sevgiler,
    Hatice

    YanıtlaSil
  16. Merhaba canım,
    Nefis görünüyor ellerine sağlık,
    sevgiler öpüyorum

    YanıtlaSil
  17. canim tek sozle harikasin
    ellerine kollarina saglik senden oyrenecegimiz cok sey var

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  18. Öyle güzel olmuşki harika..
    Vallahi ben kaynana olsam böyle marifetli bir geline sahip olsam katiyyen çatlamam..Memnun olurum. Köşemde oturur marifetli gelinimin yaptıklarını yer sefamı sürerim..EEE AKILLI KAYNANA BÖYLE YAPAR DEĞİLMİ GÜLCÜĞÜM? NE DERSİN.?

    YanıtlaSil
  19. Maşallah sana yaaa :) süpersin arkadaşlara katılıyorum bencede kaynanalar çatlamaz, böyle becerikli gelinleri olsun isterler. Ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Gül,
    Bu pastayla kaynanı çatlatmak yerine memnun edersin ancak.Kimbilir kayınvaliden seni ne çok seviyordur.Senin gibi gelin tüm dostlara.:)))
    Ellerine sağlık hayatım.Pardon evli olduğunu sandığım için öyle yazdım şekerim.Değilsende önemli değil.Bizlerin başı göge ermedi kayınvalide ile.:))
    Çok sevgiler
    Dilek

    YanıtlaSil
  21. Bir değil iki kek pişiriyorsun. Yetmiyor bir de güzel birbirine yakıştırıyorsun. Senin hangi tarifin kaynana çatlatmaz ki? Eline sağlık, öptüm.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  22. Canım,yine bambaşka bir tarif vermişsin.Gerçekten çok güzel görünüyor.Ellerine kollarına sağlık.
    Öpüyorum seni.Kendine çok iyi bak.

    YanıtlaSil
  23. Gul'cugum,
    Ne degisik olmus, ne cok ugrasmissin, eline koluna saglik, cok begendim.
    Ellerine saglik.
    Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  24. gülcügüm tarif güzel ama bana daha basit yani evimde bulunan malzemeden yapilacak biseyler lazim lutfen benim icin bidaha yapsana....sevgilerimle

    YanıtlaSil
  25. Biraz uğraştırıcı bir tarifmiş, gözüm korktu.Ama genede tadını merak ettim, deneyeceğim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil