Perşembe, Şubat 15, 2007

KALP PASTAM,MEISTERS MOHNKRANZ ve ŞEKER HAMURLU KURABİYELER..

BU SABAH ÇOCUKLAR GİBİ MUTLUYDUM..NEDENİ İSE BİR SATIR AŞAĞIDA YAZIYOR..
SABAH SABAH İŞE GELDİĞİMDE SAYFAMDA OLAN DEĞİŞİKLİĞİ ARKADAŞLARIM BANA SÖYLEYİNCE ŞAŞIRMIŞTIM..O ARADA GELEN BİR TELEFON VE SAYFAN ÇOK GÜZEL OLMUŞ GÜLE GÜLE KULLAN DİYEN BİR ARKADAŞIM..BENDE BÜYÜK BİR HEYECANLA SAYFAMI AÇIP GÖRDÜĞÜM MANZARA KARŞISINDA NE DİYECEĞİMİ BİLEMEDİM İNANIN.BANA SÜPRİZİ YAPAN CANIM ARKADAŞIMA ÇOOOOK TEŞEKKÜRLER!!ÇOOOK MUTLU OLDUM HEMDE ÇOOOOOK..ELLERİNE VE GÜZEL GÖNLÜNE SAĞLIK ZEVKLİ ARKADAŞIM..CANIM BENİMM..



Bu çubuklu kalpleri HANIMİŞ'de görüp özendikten hemen sonra bende denedim.Tadı için muhteşem kelimesi az kalır. TEŞEKKÜRLER HANIMİŞ.. Eğer damakta iz bırakacak kurabiye isterseniz hemen bunlardan deneyebilirsiniz.

250 gr oda sıcaklığında tereyağı,1 su bardağı pudra şekeri,1 çay kaşığı kabartma tozu,2 yumurta,1 paket nişasta,portakal rendesi,zerdali çekirdeği,zencefil.Alabildiği kadar un..Kulak memenizi tutup sonra hamurun aynı kıvamda olmasına özen gösterin.Tarifi Hanımiş'den kolaylıkla alabilirsiniz.Benim kurabiyeleri tek farklı kılan şeyler..Hamuru 3 parçaya ayırıp her birine portakal kabuğu rendesi,öğütülmüş zerdali çekirdeği ve badem aroması,diğerine de zencefil katıp yoğurdum.Tek kusurum hamuru merdane ile çok ince açıp piştikten sonra elde bile dağılıyor olması idi.Bu yüzden lütfen eğer denemek isterseniz hamuru biraz kalın açarsanız bu tür aksilikleri hiç yaşamamış olursunuz ve şeker hamuru ile yapacağınız çalışma kolay olur.Ben kurabiyeleri tahta şişlere geçirip pişirdim fakat belirttiğim gibi ince olduğundan çubuklar kabul etmedi kurabiyeleri..Yazık gördüğünüz gibi masanın üzerinde kaldılar,diğerleride tabakta tabiiki..Bardaktakiler ise yaklaşık bir 5 dk salındılar ve salınmaları ile kaldılar..Aynen masanın üzerinde un buz oldular..Sonrasında ise birilerinin midelerine nasıl girdiler bende anlamadım ki.))Uzun sözün kısası çok lezzetli kurabiyelerdi..)) ŞİMDİDEN ELLERİNİZE SAĞLIK...!
Meisters Mohnkranz

Şeker hamurlu 2.pastam çok başarısız oldu,fakat içinin kreması ve keki tam not aldı. :))


Malzemeler
4 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
kabartma tozu,sıvı vanilya
3 yemek kaşığı mabel kakao
175 gr pastacı çikolatası
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
minicik tuz
yarım limon suyu
5-6 damla rom
Kreması
250 gr çikolatayı benmari usulü eritin.
1 kutu krema ile çırpın
1 kutu labne peyniri ekleyin iyice çırpın kremanız hazırdır. Çok sulu olursa 1 paket krema sertleştiricisi kullanabilirsiniz.(ben kullandım)

39 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Canımmmm,
Hoşgeldin sayfana :) Ne olur bir daha bırakma bizleri. Gerçi bırakmadın o güzel sıcak mesajlarınla hepimize ulaşmaya çalıştın ama sayfanda da senin yeni bir tarifini görmek çok mutlu etti beni :)

Sevgilerimle...

İlk yorum benden mi yoksa?

Adsız dedi ki...

Canım arkadaşım beniiim.
Çok teşekkür ederim taaa derinlerden..
Bir takım olumsuzluklar,sorunlar beni çok yıprattı..Biraz hassas bir yapıya sahibim sanırım ne oluyorsa bundan oluyor.
Çok şükür babamın durumu daha iyi bir kaç gündür..Biraz korktuk ama Allaha şükürler olsun ki iyice şimdi..
Prensesime çok isterdim burdan bieşeyler yapıp göndermeye.))Benim için ona sorarmısın lütfen, bir arzusu isteği varmı benden??

Tekrar teşekkürlerimi gönderip sevgiyle kucaklayıp öpüp kokluyorum seni ve asil prensesimi..
Güzel yüzünüz hiç solmasın,ağız tadınız hep yerinde olsun..

Eveeeeet ilk yorum senden tatlııım.Sizi çoook seviyorum.Gül

Adsız dedi ki...

Gul'cugum,
Geri geldigine cok sevindim. Gozum bilgisayarda kalmisti. Ama babanin iyi olduguna cok sevindim. Her zamanki gibi dokturmussun yine. Kurabiyelerinin renkleri cok sirin olmus. Ben de linzer kurabiyesi ile kalp seklinde browni yaptim, cocuklarin ogretmenleriyle benim is yerindeki arkadaslara sevgililer gunu icin. Yakin olsaydik sana da getirirdim ama aramizda okyanuslar var sevgili arkadasim. Senin o guzel yorumlarini cok ozledim.
Kendine cokkkkkk iyi bak.

Hatice

Adsız dedi ki...

Sevgili Gül...Hoş geldin ama boş da gelmedin bak.Ne güzel şeyler yapmışsın gene.Kalpler senin kalbin gibi ince ve zarif olmuş ama gördün mü çabuk kırılıyorlar. Senin kalbin de artık olaylara daha dayanıklı ve daha kalın hamurdan olsun yani kolay kırılmasın.Her olayda onun arkasındaki olumlu gerçekleri görmeye ve düşünmeye çalış.Yaşam yokuşlarla dolu ama her yokuşun sonunda dinlendirici inişler de var değil mi?Hoşça kal,kendine iyi bak,sen bizlere lazımsın.

Adsız dedi ki...

super bir sayfayla karsilastim.iyiki bizlerlesin gul.

ArMeda dedi ki...

Gülcüm dönmene sevindim sayfanın yeni halide çok güzel olmuş,tariflerde harika ellerine sağlık marifetli arkadaşım sevgiler...

Adsız dedi ki...

Yeni tarifler ve yeni bir sayfayla merhaba demişsin bizlere çok sevindim inan hoşgeldin .
Kurabiyelerin çok şekerler. Yaaa nasıl bitti hepsi bi tane bile kalmadı mı yani eee sen yaparsın da o kurabiyelerden esermi kalır dimi ellerine sağlık ablacım.
Şekir hamuru işini ise ne kadar mütavazı olsanda aştın bence. Hiçte kötü olmamış pastan valla ben çok beğendim ellerin dert görmesin.
Harikasın harikaaaaaaaaa .
Ben sizi kandırdım pizza değilki o pizza vari :) :) Bekleyin yakında açıklayacağımmmm dırırırımmmmmmmm :) :)
Sende kendine çok iyi bak hafta sonuna geldik şükür :) Güzel bir hafta sonu diliyorum sana.....

Adsız dedi ki...

gülcüğüm ;
hoşgeldin yeni sayfan hayırlı olsun kurabiyelerinde pastanda nefis görünüyor ellerine sağlık canım seni yeni tariflerle yeniden görmek çok güzel :)
sevgiler

NAZLICA dedi ki...

Sevgili Gül ben de birkaç kez sayfana geldim bulamayınca merak ettim. Baban iyileşecek merak etme, perhiz ve ilaçlarına dikkat ederse hiçbirşey olmaz. Benim ailede de tansiyon büyük sorun.Pastaların çok hoş.Yaptığın herşeyi beğeniyorum. Ellerine sağlık. Sevgiyle

hanimiş dedi ki...

Merhaba Gül,
Aslında kurabiyelerinde yaşadığın hezimet benim kabahatim. Yazıda kurabiyelerin kalın tutulmaları gerektiğini belirten birşey yazmamışım. Kusura bakma. Ama yine de sonuçta bunlar yiyecek ve tatlarını beğenmene çok sevindim. Ben de bu tarifi çeşitleyerek başka aromlarla yapıyorum bazen. Ellerine sağlık afiyet olsun.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Hatice'ciğim,
Canım çok teşekkürler bu güzel yorumun için..
Babamın durumu şimdi daha iyice Hatice çok sağol tatlım benim.
Kurabiyelerimi beğenmene sevindim,tatları harika idi tek kusurları ince oluşları idi..
Eğer yapmayı planlıyorsan lütfen Hanımiş'in sayfasına bakar mısın?
Senin yapmış olduklarında kimbilir ne kadar güzel ve lezzetli olmuşlardır.Çok isterdim seninde sayfanın olmasını ve bu güzellikleri bizlerle paylaşmanı..
Canım benim duyarlı ve güzel gönüllü arkadaşım..İnşallah günün birinde birbirimize bu yaptıklarımızı ellerimizle tattırma imkanımız olur.))
Tekrar teşekkürler,ellerine o güzel yüreğine sağlık can arkadaşım benim..Tüm güzellikler seninle ve sevdiklerinle olsun..

Güzel bir hafat sonu diliyorum..Sevginiz hiç eksilmesin..

Damak Tadı dedi ki...

Oooooo sevgili black knight,
Hoşgelmişsen sefalar getirmişsen,aman efendim şöyle buyrun,neşe saçmışsın,güzel gönlünle yine güzellikler getirmişsin..
Yazdıklarında çok haklısın sana katılıyorum..Ahhh birde ben bu azdıklarını uygulayabilsem ne kadar iyi olacak..
Bu kurabiyelerin aynılarından ve daha değişiklerinden en kısa zamanda yapıp ofise getireceğim.
Çooook sağol, güzel gönlün her zamanki gibi yine güzelliklerle dolu..İyi ki sende varsın,iyi ki can arkadaşımsın..Çok selamlar,sevgiler..

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum tüm sevdiklerinle..

Damak Tadı dedi ki...

Ümran'cığım canıııım beniiim.
Çook teşekkürler tatlım..İyi ki sende varsın,iyi ki benim tatlı arkadaşımsın bitanem..

Sevgi ve güzelliklerle dolu bir hafta sonu diliyorum.

Damak Tadı dedi ki...

Arme'dam canımsın beniiim.
Seni özlemle çoook öpüyorum tatlı arkadaşım..
Çok teşekkürler beğenmene çok sevindim..Bende çok beğendim sayfamı tam bir süpriz oldu benim için..(HEDİYENİN EN BÜYÜĞÜ HEMDE)

Sana ve güzel ailene mutlu ve çoook güzel bir hafta sonu diliyorum..Herşey gönlünüzce olsun canım..

Damak Tadı dedi ki...

Bahar'ım,Bahar çiceğim beniiim.
Heheheheheehe,sayfam çok güzel olmuş dimi..)))Bende sabah işe geldiğimde bu süprizle karşılaşınca ne kadar sevinip mutlu olduğumu sana anlatamam..Çok iyi oldu ve inan çok iyi geldi bana.)))
Kurabiyelerim supeeeeerdi.))Artıkım ben kendimi met ede ede uçururmuşum..Üzülme uçarken senide eğilir alırım meraklanma çiceğim..
Şeker hamuru işine kendimi vermem gerekiyor tam anlamıyle..Biliyorsun işten çıkıp eve gidince yaptığım için ne yaptığımı anlayamıyorum.Pazar günü yapılanlar bence daha başarılı oluyor desem.))Diğerlerini çekmedim bile berbat görünüşlü olamalrına rağmen lezzetleri harika idi.)
Senin yaptıkların pizza değilmiydi pekiiii.Seni kandırıkçıııı seniiii..))Harika görünüyorlardı canım,ellerine sağlık..
Hafta sonu geldi kapıya dayandı bilem gözün aydın olsun benimkide ayyyy.
Çok güzel bir hafta sonu diliyorum canım,Anıl'ı benim için öp lütfen..Gurmeyede çok selamlar.

e-mailler harika tatlım..aynen var hızımızla devam edelim..))))))))))

Damak Tadı dedi ki...

Seda'cığım tatlı arkadaşım..

Çook teşekkürler canım..Sayfamı beğenmene çok sevindim,benimde çok hoşuma gitti.
Pastalarım zamanla iyi olacak sanırım tatlım,sende biliyorsun ki bu iş yapa yapa beceri kazanıyor.))
Tekrar teşekkürlerimi gönderip,sana ve ailene güzel bir hafat sonu diliyorum..Herşey gönlünce olsun tatlım.

renkler dedi ki...

Canım tekrar burada olmana çok sevindim. Senin kalbin kadar güzel bir pasta yapmışsın. Kendine iyi bak ve hiç bir şeyi dert etme. Güzel bir haftasonu dilerim sana...

Damak Tadı dedi ki...

Nazlışım bitanem,
Canım benim çok sağol,gönülden yürekten sağol sağol..
Babamın tansiyonu zamanla düzelecek inşallah..Bende biraz soğukkanlı olabilmeyi başarabilsem ne iyi olacak..Tansiyon tüm aile fertlerinde mevcut canım..Sanırım bizleri çok sevdi ve üzerimize yapıştı.Söküp atmak çok zor sadece onunla kardeş kardeş geçinmek gerekiyor.(arada çok kavga ettiğimizde oluyor,bir göresen.))

Tekrar teşekkürlerimi gönderip yanaklarından öpüp,çoook güzel bir hafta sonu diliyorum tatlım..

ufukmutfakta dedi ki...

Hay şükür kavuşturana!
Her gün gelmişmi acaba, ne yapmış diye bakıp bakıp duruyordum. Birdaha kaybolup gitmek yok, bozuşuruz valla. Canım beenim, iyi ki geldin, tebdil-i mekanda ferahlık vardır misali yeni sayfanda güzel olmuş, hayırlı olsun. Kurabiyelerinde pastalarında bu arada boş durmadığını gösteriyor. Ellerine sağlık. Sana ve ailene sevgi ve mutluluk en önemlisi sağlık dolu bir hafta sonu diliyorum. Sevgilerimle.....

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Işıl,
Gönülden teşekkürlerimi gönderiyorum sana canım..
Kurabiyelerimin çok ince oluşu benim suçumdu.)))
Ben hamuru yapıp 3 parçaya ayırıp aromalarını eklediğimde hangisinin tadı daha güzel olmuş tatlarına bakmaktan hamurun yarısını bitirmiştim bile.))
Burda önemli olan tadı bence görsellikde 2.planda kaldı.Olsun ben yine yapıp bu sefer 2.sini bir arada yaşayacağım..Yılmak yok.))
Tekrar tekrar teşekkürler,o güzel ellerine e parmaklarına sağlık Işıl'cım,iyi ki yapıp bu kurabiyeleri bizlerle paylaşmışsın..

Sana ve ailene mutlu bir hafta sonu diliyorum..Sevgin bol olsun.

Damak Tadı dedi ki...

Renklerim canım,sayfamı renklendirdiğin için gönülden teşekkürler..
Beğenmene çok sevindim güzel gönüllü,dünya tatlısı kardeşim benim..O senin iç dünyanın güzelliği tatlım..
Sende kendine ve o güzel tatlı ailene iyi bak,herşey gönlünden geçtiği gibi çok güzel olsun.
Anneciğin ellerinden seninde yanaklarından öperim..

Damak Tadı dedi ki...

Komşum kızı canıııım Ufuk'cuğum,
Canım özür dilerim senden ve diğer arkadaşlardan.Ben sizleri hiç üzüp merakta komak istermiyim..Bazen bu tür tatsızlıklar ve üzüntüler oluyor.Neyseki çoook şükür hepsi geçti diyorum,bir daha yaşamayız inşallah..
Canım sayfam benim içinde çok büyük bir süpriz oldu..Senin kadar çok sevdiğim bir arkadaşım bana jest yapıp beni çoook mutlu etti..Bende halen şoktayım ve çocuklar gibi de sevinçliyim..
Çok sağol canım kurabiyelerimi sevdiğine çok sevindim..Ben sizlerin yanında daha çırağım tatlı ustam benim..Sizlerin ellerine su dökemem ben canım..
Gördünmü canlar şenlendirmişler hem stv'yi hemde ekranları..
Canım sende inşallah yakında çıkarsın bitanem..))

Çok öpüp harika bir hafta sonu diliyorum.Tüm günlerin çoşkulu ve güzel geçsin tatlım..

En kısa zamanda bir cumartesi görüşmek dileğiyle hep beraber tatlım..

Adsız dedi ki...

Merhabalar her şey mükembel ellerine sağlık
sevgilerle...
www.denizesintisi.com

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Merhabalar coktan ugrayamadim sayfana. Kendi sayfami bile ihmal eder oldum son zamanlarda. Kisin rehaveti olmali.
Bakiyorum senin sayfan süper renklenmis, pastalar da ayri bir tad vermis. Ellerine saglik hersey dört dörtlük olmus.
Kiskandim dogrusu. O sihirli el bana da degse?
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sayfan ne kadar güzel olmus bende uzun zamandir ne blog arkadaslarimi takip edebildim ne de kendi blogumla ilgilenebildim ama birden cok güzel tarif ve renklerle karsima cikinca icim gönlüm acildi:) ellerine saglik canim ..

HULYA dedi ki...

Sevgili Gül,
Bloğumu ziyaret etmene çok sevindim.Tarfilerin muhteşem.Seni sık sık ziyaret edip bu güzel tarifleri görebilmek için hemen favorilerime ekliyorum.Ellerine sağlık.Sevgiler

Hülya dedi ki...

Yeni imajına bayıldım Gülcüğüm;)Ne güzel dostların var öyle,çok şanslısın.
Kurabiyelerin de pek bir şık olmuş.Ben de Işıl da görüp yapmıştım.Gerçekten tadı çok güzel,üstelik bayatlamıyor da;)Pastan için hiç üzülme...Verdiğin emek onu güzelleştiriyor...

Adsız dedi ki...

Merhaba Gül, yeni sayfan hayırlı olsun canım. Çok hoş olmuş. Mohnkranz harika olmuş ellerine sağlık. Tıpkı Baeckerei pastasına benzemiş. Kendine iyi bak, sevgiler Nesrin

sevdamavisi dedi ki...

Gülcüğüm,
siten ne güzel omuş güle güle kullan. tarifler de harika yine. baban ve annen nasıl oldular merak ettim. umarım iyileşmişlerdir. öptüm canım

Ferhanca dedi ki...

Gül, merhabalar sen de benim gibi sayfanı yenilemişsin ..çok da zevkli oluyor yeni sayfa ..benim sayfamı da arkadaşım yaptı çok sevinmiştim.. ellerine saglık afiyet olsun herşey gene güzel ..annene selam söyle öpüyorum..ferhan

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ebru'cuğum,
Çok teşekkür ederim güzel yorumun için, ellerine sağlık canım..
Sevgiyle kal..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Elcin'ciğim,
Tatlım çok teşekkür ederim sayfamı beğendiğin için..
Çok sevdiğim zevkli bir arkadaşım bana süpriz yapıp ben çok mutlu etti..))
Ellerine gönlüne sağlık canım benim..

Sevgilerin en güzeli seninle olsun..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Dünya tatlısı Sonia'cığım,
Canım gönülden teşekkürler..Sayfamı beğenmene çok sevindim inan..Çok sevdiğim bir arkadaşım gönlündeki güzellikleri sergileyip bana bu sayfayı armağan etmiş.Belki sen tanırsın onu ne dersin.)))
Çok teşekkür ederim canım,bellimi olur belki sanada uğrar..)))

Çooook öpüyorum seni canım benim..En derin sevgilerimi gönderiyorum,seni çoooook SEVİYORUUUUM..

Sevgin eksilmesin..

Damak Tadı dedi ki...

SEVGİLİ HÜLYA'CIĞIM,
Güzel ziyaretin için teşekkürler tatlım..Bende en kısa zamanda eklemelerimi yapacağım..
Çok teşekkür ediyorum,herşey gönlünce olsun..

Sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Hülya'cığım canım benim..
Kurabiyeler seninde belirttiğin gibi çok lezzetli oldular ve uzun süre de bozulmadan kalabilirler..
Güzel yorumun için gönülden teşekkürler..Artık bende yapa yapa bu işi öğreneceğim.
Sizler gibi usta olabilmem için çok yol katetmem gerekiyor..

Seninde yapmış olduğun o güzellikler için ellerine gönlüne sağlık tatlım..

Sevgiyle kal her daim..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Nesrin'ciğim,
Canım çok teşekkürler..Mohn Kranz gerçekten çok lezzetli oldu..
Almanca pasta kitabımdan yaptığım için nerdeyse ordakilerle birebir oluyor tatları..))

Çok teşekkürler canım..

Sevgilerimi gönderiyorum sana..)

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Sevda'cığım,
Tatlı arkadaşım benim teşekkürler..
Annem ve babam çok şükür iyiler..Onlar iyi olunca benimde yüzüm gülüyor haliyle..Tek arzum onların hep iyi olmaları yönünde.)

Burdan seni kucaklayıp öpüyorum tatlım..Umarım senin gönlündeki tüm güzellikler gelişmeye başlamıştır..Müjdeli haberlerini bekliyorum canım..

Sevgiyle kal tatlım..

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Ferhan'cığım,
Canııımm,senin sayfanda hayırlı olsun çok güzel olmuş..İyi günlerde güzel tariflerle dopdolu olsun sayfan..
Ayrıca arkadaşının ellerine ve güzel gönlüne sağlık canım benim..
Annemde sana selamlarını gönderip yanaklarından öpüyor..BENDE BENDE!

Sevgiyle kal bitanem..

Evren Yasa dedi ki...

gul sakin bir daha bizi birakip gitmeye kalkma :) sayfan super olmus, cok hosuma gitti, daha bir okunur olmus boyle arkadasinin ellerine saglik. ayrica gene harika seyler yapmissin.. hepsi birbirinden sik.. kalpli kurabiyeleri ben de deneyecegim.