Cuma, Aralık 01, 2006

YARMALI KARALAHANA VE ISPANAKLI ÜÇGEN BÖREK

Sevgili arkadaşlarım hepinize sevdiklerinizle sağlıklı,mutlu ve neşeli güzel bir hafta sonu diliyorum.Umarım çok güzel bir hafta sonu geçirip uzun zamandır göremediğiniz sevdiğiniz kişilerle karşılaşırsınız.Sizlere ayrı ayrı yazamadığım için özür diliyorum,çünkü çok yoğunum bu yüzden kusuruma bakmayın lütfen..
SEVGİLERİN EN GÜZELİ SİZ GÜZEL GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIM SİZLERİN OLSUN..))










Malzemeler
4 adet yufka
1 kg ıspanak
1 adet kuru soğan
beyaz peynir
kırmızı biber
karabiber,
tuz
tereyağı

Yapılışı

Ispanakların sadece yapraklarını elinizle iyice ovun ve suyunu sıkıp bir soğanı doğrayın.Arkasından beyaz peynirini,tuzunu,karabiberini ve pul biberini ekleyip bir tarafta hazır

tutun.Resimlerde görüntülenmiştir arkadaşlarım..

Yufkaları resimde de görüldüğü üzre geniş aralıklarla kesip hafif erimiş tereyağı sürüp harçtan koyup nuska biçimi sarıp suyun içine atın.Yufkaların işlemi bittikten sonra nuska börekler yaklaşık 2 saat suda bekletilir.(daha fazlada olabilir) Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elinizle hafif sıkıp suyunu akıttıktan sonra dizip üzerlerine tereyağı sürüp fırında pişirin.Hepinize afiyetler olsun arkadaşlar.))

19 yorum:

  1. uf, oyle severim ki bu yarmali kara lahanayi. zaten tr'yi ozluyorum diye basim dertte, ben bir sure ugramasam buralara diyorum..:)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Gül.
    Ellerine saglik canim harika bir tarif ve sunum. Tesekkürler canim paylastigin icin. Güzel bir haftasonu tatili diliyorum. Sevgiler Sonia...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili gul,
    sayende ne kadar leziz yemekler ogreniyoruz.tesekkurler...
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  4. bidenemmmm
    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  5. yine muhteşem ,börekleri yagdamı kızarttın?? afiyet olsun..sevgiler..FERHAN

    YanıtlaSil
  6. off offf offf :) ellerine saglik fistigim....cok cok öperim seni....harika bi hafta sonu gecirmeni dilerim bende :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık gül hanım harika bir börek sizi uzun zamandır takip ediyorum zaten sitemde linklerimede ekledim sevgilerr damla

    www.cedene.com

    YanıtlaSil
  8. Canım nasılsınnnnnn??? Vallahi yine ne güzel börek yapmmışsın hem kolay hem de lezzetli tariflere asla hayır diyemem,ellerine sağlık Gül'üm benim.Öptüm çoookkkk.Sevgiyle,maviyle ve neyle tabiki de afiyetle kal canımmm...

    YanıtlaSil
  9. Gülcüm masallah hergün yeni yemek pasta ekliyorsun,o yemege emegi gecenlerin herkesin eline saglik basta anneyin,ücgen börekler tam benlik kizatma tuzlu tarifleri cok seviyorum her nekadar kilo yapsada.
    Tatli gülüm canim yarin pazar söyle rahat dinlenecebilecegin sakin bir pazar günü dilerim,hersey gönlünce olsun seker,öptüm

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Gül;karalahanayı eminim ki burada yapsam hiç lezzetli olmayacak.Trabzon'da yediğim hamsinin bile tadı başka.Sonra o telli peynirler,sapsarı tereyağları.Nasıl oralarda olmak istedim bilemezsin....

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Gül,
    her yaptığın tarif çok farklı ve güzel oluyor. mutfağımıza farklı bir boyut getirdin, teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Taste very of the Turkish food is delicious the oriental.Wonderful its blog.BRASIL

    YanıtlaSil
  13. Canim merhaba
    Ben karalahana dolmasini cokseverim annecigim cok güzel yapardi buralarda karalahana yok biz yaprakla lahana ile yapabiliyoruz ancak canim belin nasil oldu insallah daha iyisindir hersey gönlünce olsun Tülin

    YanıtlaSil
  14. gülcügüm sanirim sen mutfaktan hic cikmiyorsun,
    ne güzel börecikler hazirlamissin canim. Ben sana yine güzel ve bol mutfakli bir hafta diliyorum
    sevgiler
    suna

    YanıtlaSil
  15. of of dedim ya bundan sonra takipteyim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Ne guzel bir yemek sitesi. Yok yok masallah..Ben de borekleri yagda mi kizarttin onu merak ettim. Kolay gelsin, sevgiyle..

    YanıtlaSil
  17. Canım, şu kara lahanayı zamanında annem bana az yedirmedi. Şöyle ki: Bir ara kansızlık çekiyordum çocukken. Doktor demiş ki kara lahana yedirin. Bu arada ben yaprak dolmasına bayılıyorum, o da nasılsa onu yiyor diye başlamış kara lahana dolması yapmaya, bana da bişey demiyor ama bakıyorum bu dolmada bir tuhaflık var. Anneme soruyorum, aynısı, ye diye emir veriyor. Dolmadan soğudum valla. Sonra bir komşuya yaptıklarını anlatırken duydum da çıngar çıkardım, dolma yemeyi bırakınca o da vazgeçti, ben de kanlanıp canlanmıştım zaten. Bir de kimyon iyi gelir diye doldururdu köfteye kimyonu, tek yediğim kırmızı eti bile bana haram etmişti annem anlayacağın.

    Ben de cumartesi ıspanaklı börek yaptım ama ben döşeme börek yaptım, tarifini veririm bir gün. O da güzel oluyor. Annem de senin sardığın gibi üçgen yapar bazen börekleri. Sosisli üçgen börek yapar onu da severim...

    Öpüyorum canım...

    YanıtlaSil
  18. offf ikisi de cok guzel ama yarmali karalahana diyorum tabii ki, cunku gurbet ellerdeyim gul yazik bana...ühüüüüü

    YanıtlaSil
  19. merhaba,bazı arkadaşlarımın sayfalarındaki yorumlarınızı okudum.çok hoşsunuz. muskanın bu kadar suda bekletildiğini duymamıştım .genellikle bir iki dakikada çıkarılır biliyorum. bunu deniyeceğim. hoşca kalın.

    YanıtlaSil