Pazartesi, Eylül 11, 2006

PEYNİRLİ MUAHAMMARA,PATATES MEZESİ

Peynirli Muahammara'nın yapılışı
2 tatlı kaşığı tatlı salça
1 tatlı kaşığı acı salça
1 adet kuru soğan (incecik kıyılmış)
iri çekilmiş ceviz
zeytinyağı
beyaz peynir
Bütün malzeme iyice karıştırılıp ekmeklerin üzerine sürülüp servis yapılır.Çok lezzetli olup
acaip iştah açıcıdır.İştahları kapalı olanlara acilen tavsiye edilir.)))


Patates mezesi

Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın.Dereotunu, kornişon turşularıda aynı şekilde doğrayıp tuz,k. biber ile patateslere ekleyin.Diğer taraftan 2 yemek kaşığı mayonezle yoğurdu karıştırıp patateslerle harmanlayıp servis yapabilirsiniz.Çok hoş bir meze türü ve salata şekli olup lezzetle tüketebileceğiniz bir çeşit.Hemen hemen hepiniz yapıyor ve severekde yiyrosunuzdur mutlaka.

Arkadaşlar bu mezeye doğranmış siyah zeytinde katılıyor,yapmak isteyenler olursa lütfen atlamasınlar.))

Hepinize afiyetler olsun şimdiden.)

Not:Bu tarifler sevgili arkadaşım Ebru'ya aittir.Teşekkürlerinizi Ebru'ya yaparsanız çok sevinirim.

10 yorum:

  1. Tarif için teşekkürler Ebru,gerçekten pratik bir tarif.Zeytin de çok yakışır eminim.

    YanıtlaSil
  2. Canım,Ebru adına ben sana burdan çok teşekkür ediyorum ve selamlarımızı gönderiyorum.

    Sen hep sevgiyle kal canım..

    YanıtlaSil
  3. Ebrunun ellerine sağlık, Gülcüm seninde yüreğine sağlık. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim sevgili Pembeli'ciğim.Seninde yaptığın pasta inan çok harika idi,seninde ellerine sağlık canım.

    Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  5. :) Her ikisi de pratik ve cok lezzetli mezeler. Afiyet olsun. Herkese sevgiler, selamlar.

    ebru

    YanıtlaSil
  6. sevgili gül patatesli tarif cok hos, ellerine saglik.
    selamlar
    suna

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Ebru'cuğum,
    Her ikisi de çok lezzetli oldular,tavsiye ederim.Hemen akşama dene istersen.)))

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Suna'cığım,
    Teşekkürler canım,ne zamandır gözükmüyordun umarım iyisindir canım.

    Selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Muhammara nin özelligi sarimsaktir, sogan yerine sarimsak olacak diye biliyorum, iyi günler, hoscakalin

    YanıtlaSil
  10. İsimsiz arkadaş mutlaka öyledir de bunu yıllardır yapan arkadaşımın annesi hep soğanla yapardı ve de yapıyor.Sarımsaklısı da soğanlısı da mükemmel oluyor.Belki dener sizde seversiniz.)

    YanıtlaSil