Çarşamba, Eylül 20, 2006

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI







Malzemeler
1 kg patlıcan
biraz mısır unu
tuz
kızartmak için sıvıyağ

32 yorum:

  1. Gül'cüğüm,
    Maşallah diyorum arkadaşım sana. Ne kadar beceriklisin. Patlıcan yemeklerini çok severim. Tek sorun yanında mutlaka ekmek yemek istiyorum. Yaptığın yemekleri böyle adım adım fotoğraflaman bizim için çok güzel. Birsürü emek verip bizlerle bunları paylaşıyorsun. Ellerine sağlık. Öptüm canım :)

    YanıtlaSil
  2. merhaba canim,bilmiyorum neden sayfama giremedigini,ama senin linklerindeki arkadaslardan bana girebilirsin,benim ismim onlarda var,susamdan pembeliden dileksden giris yapabilirsin,baharcicegine tikla bakalim olacakmi,neyse olmassada ben ugrarim sana karsilikli degilya önemli olan arkadas gibi arkadas bulmak.
    www.blogcu.com.baharcicegi öznur

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Gül,sanırım çok yağda kızartılmıyor.Bu çok güzel.Hep kaçınıyoruz ya yağdan.Eline sağlık,becerkli kız.

    YanıtlaSil
  4. Oooo Gülcüm,
    Birbiri ardina geliyor Karadeniz yemekleri. Babannem de bunu harika yapar. Olsa da yesek...
    Ellerine saglik, gorusmek uzere canim.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Sevgili Damak Tadı,
    Bu patlıcan yemeğini daha önce bir yerde yemiştim ama kötü bir uygulamaydı. Şimdi senin tarifine göre yapacağım, eminim çok güzel olacak. Ellerine yüreğine sağlık çok güzel görünüyor. Becerikliliğinize hayranım ...
    Sevgiyle kalın...Arzu

    YanıtlaSil
  6. Merhaba canım ben böyle bir patlıcan yemeği ilk defa gördün oysaki bizim orda yani Şanlıurfa da patlıcanın her çeşit yemeğini yaparlar ama bu çeşidini ilk defa görüm ve bana çok değişik geldi. Hem de çok hoş görünüyor ellerine sağlık .Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Gül geçenlerde ben de mısır unu aldım.Ramazana girmeden hamsi tava yapıcam:))))
    patlıcanlar NEFİS
    Öpüyorum canım...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Gül,
    Resimlerin muhteşem görünüyor. Yazlıkta bol bol kızartmanın her türlüsünü yedim. Eşim by-pass geçirdiği için onun yanında yapamıyorum. Garibim, çok da sever:(( Mısır unuyla deneyeceğim, gelecek yaza....
    Ziyaretin için teşekkürler, güzel paylaşımlarla geçecek, huzurlu bir kış diliyorum.
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  9. Gül'cüm ellerine sağlık nefis görünüyor bayılırım patlıcanla yapılan herşeye herşey gönlünce olsun sevgiler Ebru

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Bocuruk,
    Canım teşekkürler,patlıcan benimde en sevdiğim sebzelerdendir.Bu kızartmayı çok severiz ve yaparız.Bende hiç ekmek yemem nedense,hatta balıkla bile yemem.Canım bende teşekkür ediyorum tekrardan beğendiğin için.Sevgilerimi gönderiyorum.


    Sevgili Öznur'cuğum,
    İnan bende bilemiyorum aynısı SUMMER da da olmuştu bir türlü sayfaya giriş yapamamıştım.Diğer arkadaşların linklerinden deneyeceğim.Benimde gelmem gerekir olmaz böyle canım benim.Kocaman öpüyorum seni sevgiyle kal..


    Sevgili Münevver'ciğim,
    Teşekkür ediyorum güzel yorumun için canım.Dediğin gibi çok yağda kızarmayıp kısık ateşte sin sin kızarıyor.Beğendiğine sevindim.Ellerine sağlık,sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Işıl'cığım,
    Eskilerin yapması ve tatları bir başka olur bence dimi.))Sevgili babaannenin de ellerine sağlık canım.Umarım en kısa zamanda yapar yedirir sana.Başarılarını bekliyorum canım,sevgiyle kucaklıyorum.Polilere çok selam..


    Sevgili Arzu'cuğum,
    Teşekkürler,sizin bu güzel yorumlarınız da beni inanın çok mutlu ediyor ellerinize sağlık.Umarım bu tarifi uygular ve beğenerek yersiniz.Şimdiden afiyetler olsun.Daima sevgiyle mutlu kalınız.


    Sevgili Tabakta,
    Canım bu kızartma şekli hem değişik hemde çok lezzetlidir inan.Öncelerden o gördüğün tabaktakilerin hepsini yerdim o kadar ki severim.Şimdide yerim de sonu hüsran olur diye yarısını yiyorum.))Sizin mutfağınıza da ben bayılıyorum ne kadar güzel ve değişik tatlar var sizde de canım.Tekrar ellerine sağlık,sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Beyhan'cığım,
    Biz hep mısır unu kullandığımız için bende beyaz unla kızartılan balıkları çok severim çıtır çıtır.Nedense kaaradenizliler beyaz unla kızartılanları pek tercih etmezler.Sanırım sen mısır ununu severek kullanıyorsun.Fırında mücver yaparken de biraz dene çok güzel oluyor.Canım benim şimdiden sana afiyetler olsun ellerine sağlık.

    Kocaman öpüyorum seni şekerr.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Sennur,
    Eşine çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda çok daha iyi olur.Olsun arada eşin olmadığı zamanlarda sende kaçamaklar yaparsın,dediğin gibi onun yanında yemeye insanın içi rahat etmez.Yakınlarda olsaydın yapar seni çağırırdık canım.))
    Rica ederim her zaman gelirim ziyaretine,bende sana sıcaklıklarla ve güzelliklerle dolu bir kış ve güzel bir ramazan diliyorum.Sevgiyle kal,daima mutlu kal..


    Sevgili Ebru'cuğum,
    Tatlım çok teşekkürler,bende çok severek yerim patlıcanı.))Ellerine sağlık,kocaman öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Gül,
    Patlican dediler mi her türlüsüne varim. Bahcemde patican eksik olmaz.
    Ellerine saglik cok degisik bir sunum. Bende denemeliyim.
    Sevgiler Sonia...

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Sonia,
    Senin bahçene bayılıyorum ben Allah nazardan saklasın,ellerine sağlık.Patlıcanı bende çok seviyorum bu türü de çok değişik ve lezzetli oluyor.Mısır unu bulma imkanın varsa oralarda ki mutlaka vardır denemeni tavsiye ederim.Teşekkürler,sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  16. Patlıcan kızartmasını bende çok severim, özellikle üzerine domates ve sarımsaktan yapılmış sos ve onun üzerine sarımsaklı yoğurt. Birde böyle denemeni tavsiye ederim.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba;

    Çok nefis görünüyor. Toplantıdan çıktım ve çok acıktım. Malatya'da öğrenmiştim patlıcanın bu tarzını ve çok sevmiştik. Onlar normal un kullanmışlardı. Güzel sunumunuzla, bu tadı hatırlattığınız için çok çok teşekkürler. En kısa zamanda mısır unuyla denerim inşallah. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  18. Gül merhaba, bu lezzetli kızartmaya her ne kadar sağlık için çok faydalı olmasada hayır diyebilecek biri var mıdır emin değilim canım..yine marifetlerini sergilemişsin bakıyorum da! nasıl da güzel görünüyor.. ya böyle güzel şeyler yapıp yayınlamayın sitenizde yaaa, hamileyiz canımız çekiyor herhalde:)
    sevgilerle canım

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Gül;
    Ben daha önce yemiştim(lakin yapmadım fakat yapıcam) nefis oluyor gerçekten burdan herkese tavsiye ediyorum yapınız ve yiyiiz arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Gul,
    Ellerine saglik canim. Cok leziz gozukuyor. Patlicanlara bayildim. Makarnalar, hosmerimler gozlerim kaydi.. Ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Pembeli'ciğim,
    Canım patlıcanın her türlüsünü çok severek yeriz.Senin yazdığın tarifi de sık sık yaparız çok teşekkür ederim,ellerine sağlık..

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Akçahan,
    Çok teşekkür ederim ziyaretin için.
    Daha önce denemiş olman çok güzel,şimdi bende senden beyaz unla yapıldığını öğrenmiş oldum.En kısa zamanda beyaz unlusunu deneyeceğim.Çok teşekkür ediyorum tekrar..Daima sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Tuz ve Biber,
    Kızartma konusunda sana katılıyorum,her gün kızartma yemediğimiz için arada yapılınca büyük bir zevkle yiyoruz.Dediğin gibi kızartmanın her türlüsü çok nefis ama yararından çok zararı vücuda ne yazıkki çok haklısın.İnanır mısın tarifleri yayınlarken hep hamile arkadaşlar varmı acaba canları çok istiyormu diye çok düşünmüştüm demek yanılmamışım.((İnan çok üzüldüm yakın olsan ne iyi olurdu.))

    Çok teşekkürler yorumun için,sevinçli haberi umarım kısa zamanda bizlerle paylaşırsın.Sevgilerimi gönderiyorum,sevenlerin hiç eksilmesin..

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Evperisi,
    Daha önce tadına bakmış arkadaşlarımdan bilirim inan çok severler ve ne zaman tlf la konuşsak patlıcan kızartması yapacaksan geliriz diye de şantaj yaparlar.))Çok teşekkür ederim,ellerine sağlık.

    Sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Hanife,
    Öncelikle güzel haberlerin için burdan seni bir kez daha tebrik ediyorum,senin adına çok gururlandım inan.Güzel yorumun ve ziyaretin içinde çok teşekkür ederim.Kucak dolusu sevgi ve selamlarımı gönderiyorum.Ayrıca Ege'ninde doğum gününü tekrar kutlayıp nice nice güzel yaşlar diliyorum.)

    YanıtlaSil
  26. ellerine saglik ..nefis görünüyo..daha önce misir unuyla denememistim hic...iyi oldu ögrendigim , muhakkak guzel olur :)

    YanıtlaSil
  27. Selamlar Optio,
    Burda olduğuna göre döndün sanırım.Hoşgeldin canım umarım tatilin çok güzel geçmiştir,hemen gelip ziyaret etmeliyim seni kimbilir neler vardır.))Patlıcan harika oluyor mutlaka denemelisin diyorum.Teşekkürler haber verdiğin için.Görüşürüz,sevgiyle kal her zaman..

    YanıtlaSil
  28. selam Gül,
    ilk defa gördüm bu tarifi. doğrusu sebeyle yapılan yeni tarifleri denemek istiyorum. sık yenmez belki yağlı olduğu çin ama farklılıklar güzel oluyor...

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Sevdamavisi,
    Canım çok güzel ve degişik bir tarif.Kızartma olduğu için sıklıkla değilde de arada yiyoruz bizlerde canım,sende öyle yaparsın.

    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  30. merhabalar
    sitenizi yeni keşfettim çok farklı tarifleriniz var
    karadeniz mutfağına yeni merak sardım o yüzden çok dikkatimi çekti.
    sormak istediğim bu patlıcan kızartmasını yaparken, kızartmadan önce haşlıyormuyuz su ile.
    resimden tam anlayamadım
    patlıcanı çok severim ama böyle hiç denememiştim. Denemek için cevabınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
  31. Selamlar,
    Resimlerde açık açık belli olduğunu sanmıştım.Yine de ben size detaylı anlatmaya çalışayım.Önce patlaıcanlar resimde ki gibi soyulup kesilip tuzlu suda haşlanır.Daha sönra süzgeçte iyice süzdürülür.Son olarak da mısır ununa bulanıp silkenir ve tavaya dizilir.Tavada ki yağ oranı çok fazla olmayacak.Yaklaşık 2 yemek kaşığı kadar.Sin ateşte çevrile çevrile pişirilir ve tabak yardımı ile çevrilip tekrar tavaya yayılır.Tavaya yaymadan önce yine yağ konulur ve pişirilir.Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla dilerseniz sade olarak yiyebilirsiniz.
    Umarım açıklayıcı olmuştur.Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  32. merhaba; karadeniz bölgesinde de çok sık yapılan bi patlıcan yemeğidir. naçizane bi fikrim olacak.patlıcanları uzunlamasına doğrayıp, haşladıktan sonra da mısır ununa bulayarak yapıldığında da lezzetli olur. tavada patlıcan böreği gibi.. ve bu şekilde olunca kızarmayan yeri kalmıyor patlıcanın. yine sarımsaklı yoğurt üzerine dökülebilir. bir de böyle deneyin. afiyet olsun.

    YanıtlaSil