Pazar, Ağustos 13, 2006

SİRKELİ PATLICAN BUĞULAMA




Malzemeler
1 kg patlıcan
2 - 3 diş sarımsak
3 adet büyük domates
3 yemek kaşığı sirke
sıvıyağ
tuz

Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını tamamiyle soyup dörde bölüp, başından ayırmayın lütfen.
Soyma işlemi bitince yayvan bir tencereye dizip rendelediğiniz domatesleri patlıcanların
üzerlerine yayın.Sarımsak,sirke,tuz ve sıvıyağı ilave ettikten sonra kısık ateşte buğu ile
pişirin.Ben dalgınlıkla patlıcanların tamamını soymaya unutmuşum.Siz yaparken lütfen
tamamını soyup öyle pişirin.Afiyetler olsun...

7 yorum:

  1. Tarif yok henüz ama:) Ben yazayım vakit bulmusken ve sana uğramısken, merak ettim içeriğini, ilginç değişik geldi isim olarak.bekliyorum:)

    SEvgilerimle,
    Figen

    YanıtlaSil
  2. Ayy tam bana göre bir tarif.Soğuk yenirse daha güzel olacağa benziyor.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Figencim,
    Çok yoğun olduğumdan gecikmeli olarak tarifleri aktardım,özür diliyorum sizlerden canım..

    Bu arada çok güzel bir hafta diliyorum..

    Umarım dener ve beğenirsin..))

    Sevgiler
    Gül

    YanıtlaSil
  4. Beyhancım,
    Gerçekten sana göre,zeytinyağlı olduğu için haliyle soğuk yenecek
    bitanem..

    Sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  5. bu tarif tam benlikmiş hazır doğal olarak buğulanırken yanında iyi gider sa ol var ol gardaş:))

    YanıtlaSil
  6. he vallah bende seni düşünürken acaba ne yapsam da Candan'a begendirsem diye düşünürken hemen bunu buldum.Biraz uydurmasyon oldu ama kusura bakma.Bak az kalsın unuttum senin için gülde kondurdum yanına..Bak yalanım varsa şöle olayım.Nasılmı??sayfanda ki o resimden..))))

    Canım çok öperim,çok öpücükler...

    YanıtlaSil
  7. çok ilginç geldi bana dogrusu.)

    YanıtlaSil