Pazartesi, Ağustos 07, 2006

JAPON ARKADAŞ İLE YAPTIĞIM SUSHİ


Arkadaşımız Wakado JAPONYA'dan gelince arada bir uğramadan edemez.Sushi içinde
gerekli malzemeyi ordan yanında getirdi.Bazılarını da Makro marketten aldık.Daha sonra
size nasıl yapıldığını anlatacağım.Ben çok sevmediğim için uzak durmayı yeğliyorum..

Malzemeler
1 çay bardağı pirinç sirkesi
100 gr Japon pirinci
İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado
İnce dilimlenmiş somon
Buharda pişmiş karides
İnce somon dilimleri
1 tatlı kaşığı tozşeker

Yapılışı
Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün. Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pirinçleri harmanlayıp soğutun. Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın. Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın. Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı, somon veya karides yerleştirin. Servis tabağına dizdiğiniz sushileri dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servis yapın.

15 yorum:

  1. merhaba damak tadı,
    suşi'yi sevenler çok ama ben de senin gibi yememeyi tercih edenlerdenim.
    arkadaşının eline sağlık, sevenler afiyetle yesinler...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. WALLAM BENDE YİMEM AMA YERİM BE NE OLACAK DENİZ ÜRÜNÜ DEĞİLMİ O ETRAFINA SARILI ;EEE NE DEMİŞLER DENİZDEN BABAN ÇIKSA YE ŞİMDİ DENİZ ÜRÜNÜ YOK BUNDA DERSEN NE OLUR BİR ŞEY OLMAZ BİTTABİ
    HAYDİN KÜLE KÜLE:)))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Hülya,
    Ben bir sefer sushiden huylanmıştım
    bu yüzden bana göre değil diyorum.Bu konuda seninle hem fikir olmamız superrr..Vallahi arkadaş yaptı anında bitti.Sanki
    çiğ köfte yiyorlarmış gibi anında
    finish..

    Teşekkürler güzel yorumun için,ağzına gönlüne sağlık canım.

    Çok selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Candancımmmmmm,

    Ben yiyem valla çünkü huylanmışam canım canım.Denizden çıkanla ne alaka candan...Bunu deniz ürünü ile yapmadı canım.Deniz ürünüz olanından yaptı.HEEHEEEHHHHH
    ya bak bilemedin,
    hadi bana da eyvallahhhhh..

    öpücükkk

    YanıtlaSil
  5. Yok bu bana da uymadı.Candan kendini zorlama sana da uymadı:)))))
    ben bilirim arkadaşlarımın ne yiyip ne yiyemiyeceklerini:)))

    YanıtlaSil
  6. UY ŞUŞİNİN İÇİNDE PİRİNÇ VARDA ETRAFINA DENİZ YOSUNU SARILMIYORMU YOKSAM O SİYAH JELATİNMİ ARRRGG:)YAMECEM DEDİN HALA NE SORUYON DESENE GÜL SABAH SABAH GELMİŞİN CAZ YAPIYON KAFAMDA:))

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Beyhan bitanem bana zaten hiç uymadı,hayattada uymaz.Yapılınca ben boş geçmiyim hemen resmi aktarayım istedim bitanecik..))

    öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  9. Gulcugum
    Super bir tarif canim. Japon yemekleri bana gore de degil, ac kalmistim orada.Yemeklerin fotograflarini cekmistim, polilermutfakta'da paylasirim belki.Sesimin cikmamasinin nedeni ise, bu hafta boyunca Moskovadayim, nisanlimin yaninda ;) Bakalim St-Petersburga da gidecegiz insallah.
    Cok opuyorum
    Isil

    YanıtlaSil
  10. Bu şuşicik nasıl yapıldı içine ne konuldu ne ettiler blmiyom ki.Wakado içine değişik şeyler koydu ama benim hiç işim olmuyor tpkı senin gibi.Şimdi öğrendim yosunsuz yapmış tatlım yaw..
    Sabah sabah caz iyi gider tatlım..)))) hele senden olursa DAAAA..


    ÇOK ÖPÜCÜKLER SANA

    YanıtlaSil
  11. Işıl canım,
    İyi olduğuna sevindim canım.Sevdiğinin yanında olmana dah ada bi sevindim.)) Umarım herşey gönlünce gelişir.Bizim içinde gezip görmeyi ve önemli olan resimleri çekmeyi ihmal etme canım.Ayrıca S.P giderseniz çok dikkatli ol üşütme sakın.Biraz sana burdan ablalık yapayım dedim.
    Canım gönlünce gez güzel vakit geçir.Öperim seni.

    Sevgiler,selamlar

    YanıtlaSil
  12. You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it »

    YanıtlaSil
  13. What a great site » »

    YanıtlaSil