Salı, Ağustos 01, 2006

BİBER KAVURMASI


Malzemeler
Yarım kilo sivribiber
3-4 adet domates
3-4 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber

Yapılışı
Sivribiberleri jülyen doğrayın.Domateslerin kabuklarını
soyup küp küp doğrayın.Bir tencereye zeytinyağını
koyup malzemeleri ekleyip sarımsakları doğrayın.
Tuzunu ve karabiberinide ekleyip tencerenin ağzını
kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.Suyunu çekmesine
yakın kapağını açın,biraz daha pişirin.

Kızartmayı aratmayacak bir kavurma şekli arkadaşlar.
Sirke sevenler içinde sirkeli de yapabilirisiniz ve bol
maydanoz ekleyip pişirebilirsiniz.

Etlerin yanında harika oluyor.Benden duymuş olmayın.))

21 yorum:

  1. Gelelim biber kavurmasına bu da çokkk leziz olmuş tattım biliyorum.Et yanında iyi olur diyorsunuz bende soya kıymasının yanında deneyeyim bakalım .ellerinize sağlık.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Ayni sekilde bende yapiyorum.Ben bir adet patlicani küp seklinde dograyarak birlikte kizartiyorum. Imam bayildi gibi tadi oluyor. etlerin yaninda mükemmel bir lezzet. Ellerine saglik sevgiler Sonia...

    YanıtlaSil
  3. Hmm. Ben de ızgara etin yanında çoğu zaman servis yapacak birşey bulamam. Bu güzel fikir.

    Teşekkürler!

    sevgiler
    selin (www.selincaglayan.com)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Damaktadı,

    Sayfamı ziyaretiniz ve bıraktığınız hoş yorumlarınız için teşekkür ederim. Tabii ne demek her zaman bekliyorum sayfama, burada amaç belki hepimizin birçoğunu bildiği ama farklı alternatiflerle ve değişik sununlarla ortaya çıkardıklarımızı birbirimizle paylaşmak..

    Sevgiler ve selamlar.. BENAR

    YanıtlaSil
  5. Candan selam canım,
    Afiyet olsun canım leziz bulduğuna sevindim.

    Soya kıymasının yanında da mükemmel olur,helede sen yaparsan.

    Şimdiden ellerine sağlık bitanem..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Selam Sonia,
    Soniayacım,kızartma yapmıyorum tencerede hafif yağda buğu ile pişiriyorum.Sende böyle bi dene
    kızartma gibi olacaktır.

    Senin yaptığında mükemmel ve çok leziz olur canım.Seninde şimdiden
    ellerine gönlüne sağlık.

    Sevgiler Gül..

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar Selincim,
    Teşekkürler canım beğendiğin için.

    Umarım et yemekleri yanında da leziz bulursunuz.

    Çok teşekkürler tekrar,

    Sevgilerimi gönderiyorum,mutlu kal.

    Gül

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Benar,
    Öncelikle hoşgeldin,mutlu oldum
    sende hep mutlu ol canım.

    Güzel sözlerin ve yorumun için teşekkürler.

    Fikirlerinize saygı duyup sizinle aynı kanıda olduğumuda burdan vurgulamak istiyorum.

    Herşey gönlünüzce olsun,mutlu kalın.


    Sevgilerimle GÜL...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım.Biber kavurman harika görünüyor.Bu benim için ana yemek sayılır,bayılırım.3 gündür misafirim vardı pek ziyaret edemedim seni.Karayemiş ağacı meğer bizim bahçede varmış.Eniştemiz Rize'li o söyleyince fark ettim.Koca ağaçta sadece bir tane meyve varmış,ben göremedim:))
    Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  10. ellerinize saglik ,nefis görünüyo :)

    YanıtlaSil
  11. Gülcüğüm günaydın demeye geldim bir de ne göreyimmm linklerinize eklemişsiniz beni çokkkk mutlu oldum çokkk teşekkür ederim.Sevgilerimle
    p.S:Bugün patates kavurmayı yapacağım.

    YanıtlaSil
  12. Beyhancım günaydın,
    Misafirlerin için beğendiklerinden
    alsaydın canım,sormana hiç gerek yok..

    Sizdeki yemiş ağacı hiç mi meyve vermedi,veya verdide çaktırmadan
    aldılarmı??

    Beyhancım tekrar hoşgeldin diyor,
    merakla tariflerini bekliyoruz.

    Sevgilierimle,

    YanıtlaSil
  13. Selam Pflege,

    Ziyaretiniz için teşekkürler..

    Sizinde ellerinize gönlünüze sağlık.

    Selam ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Günaydın Candancım,

    Seni linklerime ekleyeli çok oldu,
    demekki sen geç farkettin canım.

    Sen mutlu olunca bende çokkk mutlu oldum.Çok sağol..

    Umarım patateslerin harika olur ve afiyetle yersiniz.


    Tekrar teşekkürler Candancım..

    Bende sevgilerimi gönderiyorum sana.

    Hep mutlu ol...

    YanıtlaSil
  15. Ben tesekkür ederim..Sizinde ellerinize ve yüreginize saglik..
    Sevgilerimle SeRda

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Serda,
    Herşey için çok çok teşekkürler.

    Benim için zahmetlerde bulundunuz,sağolunuz..

    Sizinde ellerinize gönlünüze sağlık

    Sevgilerimle,
    Gül

    YanıtlaSil
  17. ellerinize saglik.. ben ogrenciyken sabah kahvaltisinda sivri biber kavurup, uzerinede bolca yogurt dokup yerdik..bana onu animsatti bu tarifiniz.. tabii burda nerde bulurum oyle canim biberleri.. bulamadigimdan hasretim...
    kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  18. pflege : zahmet degildi elbette..aksine cok sevindim..bu da diger blog adresim ziyaret etmek isterseniz..sevgilerimle SeRda

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar,
    Teşekkürler güzel yorumlarınız için.
    Öğrenci iken neler yapılırdı değilmi,hep değişik şeyler aranırdı.))
    Siz orda bulduğunuz biberlerlede bunu deneyebilirsiniz,belkide çok daha mükemmel olacaktır.O zamn bizimle de paylaşırsınız,bizde size imrenmiş oluruz.
    Yani berabere kalırız ne dersiniz.))
    Uzak diyarlarda olup yurdun herşeyine özlem çekmekde çok kötü bence.Şimdi üzüldüm canınız çok çekmiş olabilir.Hay Allah..
    Elimde olsa istediklerinizi bir seferde oraya ışınlardım ama henüz öyle bir beceriye sahip değilim.
    Kusuruma bakmayınız yayınladığım için lütfen..

    Sevgiyle kalın eşiniz ve çocuğunuzla,

    Gül

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Gül, biber kavurman ne kadarda güzel olmuş. Kızartma bana dokunduğu için fazla yapamıyorum, ama bu şekil bol bol yapabilirim. Ellerine sağlık iyi bir fikir...

    YanıtlaSil
  21. Selam tarif bahçesi,
    Teşekkürler güzel yorumun için..

    Kızartma sevmeyenler için bu tarif
    güzel oluyor.Tarifin hoşuna gitmesine memnun oldum canım.

    Afiyetle yapar yersin artık.))

    Görüşmek dileği ile,sevgilerimle.

    Mutlu kal,
    Gül

    YanıtlaSil