Perşembe, Ağustos 31, 2006

BEZELYE KAVURMASI




Malzemeler
1kg bezelye
3 adet kuru soğan
tuz
karabiber
dereotu
3-4 diş sarımsak
zeytinyağı

Yapılışı
Bezelyeleri haşlayıp süzdürüp bir kenarda bekletin.Soğanları soyup yıkadıktan sonra piyazlık doğrayıp sarımsakla yağda kavurun.Arkasından bezelyeleri tuzu ve karabiberi ekleyip tencerenin kapağını kapatıp buharla pişirin.Ocaktan almaya yakın dereotunu ekleyin.

Arkadaşlar yaz kış et yemeklerinin yanına kurtarıcı olarak servis yapabilir veya bizim gibi akşamları kahvaltı yanında yiyebilirsiniz.Yazları 1o kg kadar bezelye her sene dondurucuya konulup özellikle kavurma için bekletilir.Hepinize tavsiye ederim.AFİYETLER OLSUN..!

12 yorum:

  1. selamlarr...ben bir de turşu kavurması duymuştumm..ilk defa karadenizde gordum ve tattım..sanırım bu tarif de ona benziyor...

    YanıtlaSil
  2. Selamlar,
    Hoşgeldin..yorumun için teşekkürler..Turşu kavurmasının tarifi ve resmi var.Sanırım Temmuz ayı içersinde olacak.))

    Bu da aynı gibi sadece dereotu var.

    Teşekkürler,sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Bezelye kavurmasını ilk kez görüyorum,çok ilginç geldi bana doğrusu.Buzluktaki bezelyelerle deneyeceğim.
    Pardon siz bezelyeleri haşlayıp mı koyuyorsunuz buzluğa? Bilgi verirseniz memnun olurum.
    Ellerinize sağlık.

    Ayşenur

    YanıtlaSil
  4. içinde farklı olarak fasulye,sogan vardı....sanırım sende dereotu da var...

    YanıtlaSil
  5. Gülcüğüm ben buna bayıldım teşekkürler.hemen deneyeceğim:)Sevgilerimle bidenem

    YanıtlaSil
  6. Senin dediğin fasulye turşusunun kavurması,geçen ay onu yayınlamıştım ben.İlk kez yiyenlerinde çok hoşlarına gitmişti.O kavurmada sadece soğan vardı,hatta turşuda bol sarımsak olduğundan kavururken sarımsak da eklememiştim.))


    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Candancım,
    Şekerim inan bu bezelyeler tam senlik, ne et var ne de başka şey,
    yap yap ye.))
    Ben çok sevdiğim için sık sık yapıyorum.))
    Evdeysen bezelyen de varsa hadii doğru mutfağa.)) Şaka tabiiki canım..

    Ellerine,gönlüne sağlık cancanım..

    öpücükk

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Ayşenur,
    Dondurucuya hiç bir zaman haşlayıp koymayız sebzeleri.Haliyle bezelyeleride haşlamadan koyduk ve yaparken de bir taşım haşlayıp kavurduk.

    Teşekkürler güzel yorumlarınız için.

    Afiyetler olsun.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çok ilginç bir tarif.Soğan olduktan sonra ben de severek yerim:))

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Beyhancım,
    Bezelye kavurmasını bir sefer yesen resmen düşer bayılırsın.))
    O kadar ki güzel oluyor,harikaa..

    Schmeck sehr leckerrrr...

    YanıtlaSil
  11. Biz de yaparız da, kavurma demeyiz ama. Çok lezzetlidir yaaa... Hele bezelyenin dereotu ile uyumu... Offf, daha dün bezelye yedim, ama bunu istedi şimdi içim...

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Oya'cığım,
    Bizde çok sık yapılır ve severek de yenilir.Şimdi takıldım sizde bu yemeğin adı nedir??

    Çok teşekkürler,sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil