Pazartesi, Temmuz 17, 2006

FASULYE MAKARNASI

MALZEMELER
1kğ taze fasulye
3 adet kuru soğan
6-7 diş sarımsak
tuz,tereyağı

YAPILIŞI
Önce fasulyelerin tepeleri alınıp iyice yıkanıp tencereye koyulur, soğanlar yemeklik kesilip
fasulyelere eklenir tuzuda ilave edilip haşlanır.Haşlanan faulyeler süzgeçte süzdürülür ve
sarımsaklarle tereyağı eklenir ve tekrar pişirilir.Bu yemek Trabzon'da çok sık yapılır arkadaşlar.
Bu yemeği Trabzon'lu olup çoğu kişide bilmez.Eğer denemek isterseniz takıldığınız yerlerde
sorun lütfen şimdiden afiyet olsun.Evimizde tadilat olduğundan sizlere görüntü açısından
güzellikler sunamıyorum kusura bakmayın.Şimdiden afiyet olsun.
Cumartesi günü bir sorun yaşadığım için sizlere bu tarifleri söylediğim halde aktaramadığım içinde tekrar özür diliyorum.


5 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Fasulye makarnasını bir arkadaşımdan devamlı duyardımda ne olduğunu bilmezdim.İyi ki yazmışınız,ölüp gidecektimde ne olduğunu bilmeyecektim.Ben bu tarifi akşama bir deneyeyim size neticeyi bildiririm damak tadı.
    Güle güle
    Mecbur AKYÜREK

    YanıtlaSil
  4. Allah korusun Mecbur hanım,
    Fasulye'yi sevenler için bence gerçekten değişik bir lezzet.Benden
    size minicik bir tavsiye mutlaka tereyağı ile deneyiniz yoksa bir anlamı kalmaz.Hoşçakal
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
    »

    YanıtlaSil