Çarşamba, Haziran 28, 2006
TEMPURA
Malzemeler
1 Su bardağı un
1 Su bardağı buzlu su
4 adet temizlenmiş karides
1 adet uzunca kesilmiş havuç
4-5 adet mantar
3-4 dilim kabak
2 adet halka kesilmiş soğan
1 adet taze soğan
soya sosu
kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Yumurta,un ve buzlu suyu bir kapta iyice çırpın.Karides,soğan,havuç,kabak ve mantarları bu karışıma bulayın.Sıvıyağı derin tavada kızdırıp önce kabak,havuç,mantar,soğan ve karidesleri
kızartın.Kağıt havlu üzerine alıp yağlarını süzdürün.Servis tabağına şekilli dizip yanında soya sosu ile servis yapın.
Arkadaşlar ben bu tarifi 3kz'den aldım,Japon mutfağına aitmiş.Ben denedim harika oldu balık
öncesi şarapla harika,yanında çin böreği ile denerseniz muhteşem oluyor.Benden söylemesi..
Yapılışı çok basit,ölçüleri isteğe göre çoğaltabilirsiniz.
Yaptıklarınızın hepsi çok güzel, ellerinize sağlık... Sevgiler
YanıtlaSilHoşgeldiniz,
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sizinde ellerinize gönlünüze sağlık.Sayfamı ziyaret ettiğiniz içinde ayrıca teşekkürler.benden de size Sevgiler.
Ellerinize sağlık, hepsi mükemmel görünüyor. En kısa zamanda sebze yemeklerini deneyeceğim. Tarifler ayrı güzel, sunumlar ayrı güzel. Başarılarınızın devamını dilerim.
YanıtlaSilSevgile kalın.
Arzu...